Det er høysesong for storbyferie. Nå finner du mange gode tilbud. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Det er høysesong for storbyferie. Nå finner du mange gode tilbud. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Det er høysesong for storbyferie, her får du tipsene

– Vær fleksibel på by. Her er det mye å spare, sier Torild Moland i Reiselyst.

Det er høysesong for storbyferie, og er du fleksibel på avreisedag, kan turen bli riktig så billig.

– Lørdag til tirsdag er en fin kombinasjon, da er det ofte billig, sier Jason Eckhoff fra restplass.no

Les også: Slik forlenger du sommeren

Tilbud på nett

Torild Moland, ansvarlig redaktør i Reiselyst og Jason Eckhoff, daglig leder i Restplass.no har sjekket mulighetene til en storbyferie akkurat nå.

Her er deres tips til en reise i august og september.

(Alle priser er med skatter og avgifter, men uten tillegg for koffert, setebestilling osv. Målet var å finne best mulig billetter til best mulig pris. Hotellene er trestjernes med sentral beliggenhet. Priseksempler to voksne i dobbeltrom, tre netter.)

Les også: Sol og sommer i deilige Skagen

BARCELONA

Ryanair: Torsdag til mandag med Ryanair fra Rygge, kr 1730. Lørdag til mandag kr 970. billigste vi fant, var tirsdag til lørdag, sum kr 658. Direkte.

Hotell kr 4231 for Catalonia Rablas, som er litt dyrere enn Catalonia Diagonal Centro som vi valgte med Brussels Airlines. Men de var fulle når den ekstra dagen kom på. SUM: Kr 3845 for fly og hotell fire netter per pers

Brussels Airlines: Torsdag til søndag, fredag til mandag, samme pris, kr 2134 via Brussel med Brussels Airlines. Lørdag til tirsdag kr 1594. Litt lang reise, sju timer.

Hotell torsdag til søndag flere gode alternativ både i Eixamlpe, sentrum og El Born. Av disse ville jeg valgt den med høyest rating hos hotels.com, som var Catalonia Diagonal Centro i Eixample ofr 2841. SUM: Kr 3554 for fly og hotell tre netter per pers.

Norwegian: Fredag til tirsdag (utsolgt mandag) med Norwegian, kr 2946. Men om hadde reist tirsdag 6 til fredag 9 isteden, kun kr 1156.

Air Berlin: Onsdag til mandag med Air Berlin via Berlin, ca. kr 3136 totalt. Fem timer reisetid, det er raskt med mellomlanding.

Finn.no: Torsdag til søndag, med Brussels Airlines, kr 2134. Torsdag til mandag kr 1638 med Swissair. MEN – 16 timer flytid!

Totalt: – Utifra disse prisene ville jeg valgt Ryanair eller Brussels Airlines. Ryanair er tilsynelatende billigst, men siden de flyr kl 06:15 mandag morgen, betaler man egentlig bare for en ekstra natt på hotell, sier Torild Moland, ansvarlig redaktør i Reiselyst.

– En hotellnatt koster rundt kr 1000, og da blir Brussel Airlines billigst. Men reisetiden er lenger. Personlig ville jeg nok valgt Brussel Airlines her.

Les mer om: Slik bor du gratis på drømmeferien

NICE

Ryanair: flyr ikke hit fra Norge

Finn.no: Fra kr 2089 torsdag til søndag med flere operatører. Fem timer flytid, en mellomlanding. Torsdag til mandag fra kr 1795 med Brussels Airlines. Lørdag til mandag kr 1523 med Lufthansa og 4,5 timer flytid med én mellomlanding.

Norwegian: Kr 3059 direkte torsdag til søndag.

Hotell torsdag til søndag kr 2611 på Hotel Residence Nice Fleurs.

Totalt: Kr 3394 for fly og hotell i tre netter, pris per person.

Restplass: Nice langhelg 27-30 august, totalpris 6068,- for 2 personer

Les også: Sondre Lerches kone elsker New York

Her er kjendisenes beste New York-tips

PRAHA

Ryanair: flyr ikke hit fra Norge

Finn.no: Fra kr 1913 med flere flyselskap torsdag til søndag, én mellomlanding og ca. 4 timer flytid totalt.

Wizzair fra Torp: fredag til mandag kr 1168. Direkte. Avreise veldig sent fredag kveld, så ville vurdert noe annet ned. Mandag til fredag kun kr 258!

Norwegian: direkte kr 4656 og Czech Airlines direkte kr 5093.

Hotell: torsdag til søndag firestjernes Best Western Kampa kr 2287 i bydelen Mala Strana (sentralt).

Totalt: kr 3056 for fly og hotell i tre netter, pris per person.

Restplass: Praha langhelg, 27-30 aug, totalpris 3495,- for 2 personer

TIPS: Torild sjekket også ut tur til Dublin for helgen 16 til 20. september.

– Det kostet kun kr 375 med Ryanair, så da ville jeg vurdert å bytte by, sier Torild. – Berlin og Krakow er også to byer som ofte er billig. De kostet henholdsvis kr 766 (torsdag til søndag, gode flytider) og 777 (onsdag til lørdag).

Les også: Big Bang-Øystein Greni flyttet til L.A. på grunn av været

Noen gode råd:

1. Ikke vær låst på torsdag til søndag, det er dyrest. Velg gjerne fredag til mandag, evt tirsdag. Aller billigst er ukedager, som tirsdag til fredag.

2. Se på reisetiden. Betal gjerne 300 kroner mer for en direkteflyvning, det lønner seg både fordi man sparer tid og kanskje ville brukt de 300 kronene på mat på flyplassen uansett mens man venter.

3. Sjekk gjerne to helger til samme destinasjon, prisene stiger i populære helger det er konferanser eller spesielle hendelser.

4. Om dere er låst på helg, vær fleksibel på by. Her er det mye å spare.

5. Gå gjerne inn på de nettsidene til billigflyplassene Torp (www.torp.no) og Rygge (www.ryg.no) og se hvem som flyr hvor derfra.

6. Bestill tidlig. Prisene blir gjerne dyrere jo nærmere avreise man kommer.

7. Sjekk hvor hotellet ligger, og vær sikker på at det er sentralt i en bydel du vil være.

8. Finn hotell via en samleside. Jeg bruker hotels.com mye. Her kan man smale inn søket etter en bestemt prisklasse, område, nærhet til sentrum samt se hotellenes beliggenhet på kart.

9. Dere må ikke reise med samme flyselskap begge veier. Selskapene spekulerer i det og har lave priser én vei og skyhøye priser den andre.

10. Noen ganger er det til og med alternative flyplasser i nærheten, fx ligger Girona bare en time nord for Barcelona med tog til 10 euro.

11. Sjekk priser på flere nettsteder.

For fly er det best direkte hos ryanair.com, norwegian.no, sas.no, airberlin.com, brusslesairlines.com, wizzair.com osv fordi de gjerne har en oversiktelig lavpriskalender. I tillegg til et søk på en samleside som finn.no (som har de fleste, bortsett fra Ryanair og Wizzair).

For hotell, sjekk gjerne hotels.com, agoda.no og finn.no, for eksempel. Samlesider som restplass.no er gode på charter, men har ikke alle flyselskapene inne (mangler blant annet Ryanair, Wizzair og flere av de billige).

Her kan du se reisetipsene fra Torild Moland i zinetravel.no og Jason Eckhoff i restplass.no:

544228