Gro Hammerseng (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Gro Hammerseng (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Gro Hammerseng hetses for graviditet

Grov netthets blir nå sensurert.

Tidligere denne måneden annonserte håndballparet Gro Hammerseng (31) og Anja Edin at Gro er gravid, og venter barn i februar.

Siden har idrettskjendisene stått i kø for å gratulere de vordende foreldrene.

Netthets

Det er likevel ikke alle som er like fornøyde med den gledelige nyheten, og på diverse nettfora florerer det hets som er såpass grov at mye har blitt sensurert bort.

På en blogg lyder et innlegg slik:

– Jeg, og mange andre finner det naturstridig! Det er nemlig ingen menneskerett å få barn, og slett ikke for lesbiske og homofile, det innrømmer faktisk de fleste «rettroende» lesbiske og homofile selv. Men Gro Hammerseng, Anne Holt, Arve Juritzen og slike egoister gir blanke i slike opplaktheter, og sørger via befruktningsjuks etc, for å bli foreldre likevel. Jeg hater når det skjer, altså å tukle med naturen på den måten.

– Vil fremme aksept

Da nyheten om Gros graviditet nådde offentligheten uttrykte Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) stor glede, og mente at dette ville fremme aksept.

– Det er veldig hyggelig at de skal ha barn. Det at en populær, dyktig og profilert kvinne skal ha barn med sin kvinnelige samboer er utelukkende positivt for saken også, sa Bård Nylund leder i LLH den gang.

Ikke forbauset

Nå reagerer LLH sterkt på den omtalte hetsen, men det kommer likevel ikke som noe sjokk.

– Jeg blir oppriktig lei meg av å høre om hetsingen. Det å være gravid og vente barn skal være en lykkelig tid. Likevel forbauser det meg ikke. At stakkarslige mennesker anonymt sprer edder og galle på ulike nettsteder er velkjent for oss. Jeg tror de avslører seg selv, og snarere bidrar til mer aksept, sier Nylund til Her og Nå.

Les også: Katja Nyberg har funnet lykken etter bruddet med Gro Hammerseng

PAR: Hammerseng og Edin viser sin kjærlighet etter at Norge vant mot Slovenia under håndball-EM. (Foto: Scanpix, © GOK)
PAR: Hammerseng og Edin viser sin kjærlighet etter at Norge vant mot Slovenia under håndball-EM. (Foto: Scanpix, © GOK)