nordin (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
nordin (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Slik reagerer tvillingdøtrene på Sven Nordins nakenhet

– Jeg tror det blir litt mer «åh, nå igjen!».

I filmen «Sønner av Norge » viser Sven Nordin (54) mye mer enn bare skuespillerferdigheter – han sprader nemlig rundt i bare nettoen i en rekke scener.

Greit å være naken

«God kveld Norge» møter Nordin og kona i forbindelse med Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag. Ifølge hovedpersonen selv har han ingen betenkeligheter med så mye nakenhet.

Se klipp i videovinduet øverst i saken

– Det synes jeg er helt greit, så lenge rollen er sånn. Det er ikke meg, det er rollen Magnus – denne hippien og fritenkeren. Det er en søt og gæren pappa, som er helt fri som et barn. Denne formen for nakenhet er ikke skremmende, den er bare søt.

Kona vant til nakenhet

nordin1 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
nordin1 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Kona Torhild Strand blir heller ikke sjenert av å se mannen naken på filmplakater distribuert over hele Norge, eller på lerretet. For det er nemlig ikke første gang Sven ikler seg Adams drakt på settet, så hun har rett og slett blitt vant til det.

– Jeg er ganske vant til det. Han har hatt så mange nakenroller, og det er en del av jobben. Det er helt greit, forteller hun til «God kveld Norge».

Les også: – Kysset var vennskapelig

Nordin spiller en eksentrisk hippiefar i den kommende norske filmen om pønk og kompliserte familieforhold på Rykkinn på slutten av 70-tallet.

Magnus er svært liberal, og tar blant annet med sønnen Nikolaj på en nudiststrand, til sistnevntes store forargelse.

artikkelen fortsetter under bildet

nordin
nordin

– Ikke like spinnvill

Sven er pappa i virkeligheten også, men han ser klare forskjeller på seg selv og den smågærne Magnus.

– Jeg er en ganske leken far, jeg også, men jeg er ikke så spinnvill som denne pappaen her. Magnus nekter å bli voksen. Han har en sønn som er på full fart inn i puberteten, mens Magnus har aldri kommet helt ut av den. Jeg har ikke vært så fargerik og eksepsjonistisk som Magnus. Han tar den litt lengre enn meg, sier han.

Tvillingdøtrene Liv og Mira (26) er født med en far i rampelyset, og Svens nakne roller har vært en del av deres oppvekst.

Flaue døtre

Torhild tror ikke jentene synes det er så ille å dele farens nakne kropp med resten av Norges befolkning nå, som det en gang var.

Les også: Sven Nordins datter var døden nær

– Jeg tror det blir litt mer «åh, nå igjen!». De har vokst opp med dette, og vet det er en del av yrket. Jeg tror det var mye verre da de selv var i puberteten, men nå er de 26 år. Nå er de voksne, og greier å ha en distanse til det, forteller hun, før Sven skyter inn:

– Jeg tror de tenker litt som sønnen min Nikolaj i filmen, som synes det er utrolig pinlig at pappa er så åpen om nakenhet. Sånn tror jeg døtrene mine var da de var tenåringer, men nå tror jeg de tenker «Ja, ja nok en gang».

Bygget på dokumentar

Filmen er bygget på Nikolaj Frobenius' dokumentariske roman Teori og Praksis, og rollefiguren Nordin spiller er basert på Frobenius' egen far, som døde i vår.

«Sønner av Norge» har premiere på det norske kinolerretet 9. september.