Charter Hilde har skrevet en selvbiografi, «Fra nonner til badehetter» som er en hyllest til livet. (Foto: God morgen Norge)
Charter Hilde har skrevet en selvbiografi, «Fra nonner til badehetter» som er en hyllest til livet. (Foto: God morgen Norge)
Trafikkulykken i 2004 førte til drastiske omveltninger for den sprudlende Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter Hilde».
Trafikkulykken i 2004 førte til drastiske omveltninger for den sprudlende Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter Hilde».
Charter Hilde gråter like mye som hun ler. I boka
Charter Hilde gråter like mye som hun ler. I boka "Fra nonner til badehetter" forteller hun om livets opp og nedturer.

Charter-Hilde opplevde alle foreldres mareritt: – Er dette å dø?

Charter-Hilde kolliderte i 110 km/t med sønnen Oscar i baksetet. – Bilen gikk rundt, Oscar hadde blod i hele ansiktet og alt ble stille. Så viste engelen seg, forteller Hilde Skovdahl.

Jeg så en svart mann med korketrekkere i en hvit serk. Det var noe gudommelig over han.

Trafikkulykken i 2004 førte til drastiske omveltninger for den sprudlende Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter-Hilde». I tillegg til den psykiske påkjenningen ble ankelen knust i kræsjet.

Det førte til åtte operasjoner, seks måneder i rullestol og fire år på krykker. Noe som igjen resulterte i at hun måtte legge ned second-hand butikken hun drev. Livet ble satt på en alvorlig prøve.

– Du må sette pris på det du har og leve i øyeblikket. Ulykken forandret meg på mange måter. Det er viktig å leve i nuet. Jeg fikk en ny sjanse, sier Hilde til God morgen Norge.

Les også: Takknemlighet = lykke!

Trodde hun var død

Hilde og sønnen Oscar var på vei fra Helsingborg til Oslo da Hilde oppdaget noe blinkende i veibanen. Før hun rakk å styre unna låste rattet seg. Bilen traff en gjenstand som lå i veibanen.

Bilen gikk rundt og Hilde husker kastene før det ble helt stille.

– Jeg tenkte på Oscar i baksetet, jeg husker metallslåingen fra bilen som gikk rundt, og jeg takket for livet. Så ble det stille. Da så jeg en svart mann med korketrekkere i en hvit serk.

Det var noe gudommelig over ham. Han beroliget meg og lindret smerten i benet. Jeg kaller ham en engel, forteller Hilde Skovdahl.

– Det rant blod fra hodet hans

Både Hilde og Oscar kom fra det med livet i behold.

– Jeg husker jeg vred hodet mot Oscar i baksetet. Han satt helt stille, og det rant blod fra hodet hans. Det er det verste jeg har opplevd. Det var en enorm lettelse da han klynket frem «mamma», forteller hun.

Les også: Derfor gjør motgang sterk

Les også: Lykken varer i tre måneder

Ulykken ble et vendepunkt i Hildes liv. Hun følte hun fikk en ny sjanse i livet, men med alle problemene som var knyttet til benet, var det også en kamp om å finne veien ut i lyset.

– Jeg kunne valgt å synke ned i et svart hull, men jeg nektet å gi opp.

Vendepunkt

Charter-Hilde i todelt badedrakt i merket Damella. Den rosa hatten er fra Cubus, og flip-flops fra Glitter.  (Foto: God morgen Norge)
Charter-Hilde i todelt badedrakt i merket Damella. Den rosa hatten er fra Cubus, og flip-flops fra Glitter. (Foto: God morgen Norge)

I dag gråter Hilde like mye som hun ler. Hun er en forkjemper for at vi skal leve i nuet og være glad i oss selv. I våres viste hun bademoter i God morgen Norge.

– Ulykken var et vendepunkt jeg ikke kunne vært foruten. Før gjorde jeg alt på en gang, og jeg kunne være ganske streng mot mennesker. Nå tar jeg meg tid til å høre fuglene kvitre, nyte kaffen og jeg er blitt mindre streng. Det er en grunn til at man er som man er.

Charter-Hilde har skrevet en selvbiografi, «Fra nonner til badehetter» som er en hyllest til livet. Det er kanskje ingen overraskelse at mottoet hennes er: «Alt ordner seg!»