DØMT: Odd Nerdrum må i fengsel
DØMT: Odd Nerdrum må i fengsel

– Odd Nerdrum tjener fett på fengselsdom

– Kommer han i fengsel når vi guddommelige reklameverdier.

I forrige uke ble Odd Nerdrum dømt til to års ubetinget fengsel etter å ha solgt malerier for 14 millioner kroner uten å betale skatt.

Enorme summer

Eksperter mener nå at Nerdrums fengselsdom er god butikk for maleriene hans, som har økt i verdi etter at dommen ble klar.

– Medieomtalen Nerdrum har fått siden saken ble kjent har betalt godt for seg, sier sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim, til Dagbladet.

– Kommer han i fengsel når vi guddommelige reklameverdier, forteller han videre.

Blindheim forklarer påstanden med begrunnelsen om at suksessen øker i takt med den enorme medieomtalen saken om Nerdrum har fått.

Jo mer sprø oppmerksomheten blir, desto mer kan kunsten bli verdt, hevder han.

– Vil øke på sikt

Haakon B. Schrøder, PR-rådgiver, forfatter og tidligere krimjournalist, tror også verdien vil øke - på sikt.

Han understreker at det blir merkelig om markedet allerede nå graver dypere i lommebøkene for å hylle den eksentriske kunstneren.

– Forbrytelsen blir ikke mindre simpel selv om den er begått av en kjent kunstner, sier han til avisen.

Blir provosert

Reaksjonene har vært mange etter at den annerkjente kunstneren ble dømt i forrige uke. Forfatter Anne B. Ragde har latt seg provosere.

– Jeg har vært i sjokk siden dette startet - og det er ikke av samme grunn som Odd Nerdrums støttespillere. Det som provoserer meg mest er at Nerdrum gir seg selv en genistatus, som en som ikke trenger å forholde seg til realitetene, raser forfatteren til VG.

Les også: Reagerer etter Nerdrum-dom