mart
mart

Sterkt preget Märtha under minneseremoni

Fikk tårer i øynene da A-ha hedret ofrene.

A-ha gjorde under Nasjonal minneseremoni comeback på scenen – under ett år siden sin avskjedskonsert i Oslo Spektrum. Gruppa gjorde en fremføring av «Stay On These Roads» for å hedre ofrene for terror-angrepene mot Norge 22. juli.

En av dem som var tydelig preget under seremonien var prinsesse Märtha Louise, som hadde tårer i øynene etter den følelsesladede fremføringen.

– Ble rystet

I en felles uttalelse formidlet bandet at de ble rystet inn sjelen av angrepet på Norge.

A-ha
A-ha

– Den 22. juli ble vi, som alle andre i Norge og resten av verden, rystet inn i sjelen av hendelsenes grusomhet og den voldsomme provokasjonen overfor alt vi står for. Vi er samtidig veldig stolte av å tilhøre et lite land der folk, politikere og kongehus samles og viser samhold i mote med en slik tragedie, og vi er takknemlige for å bli forespurt om å delta i minneseremonien.

Ville vise respekt

Bandet stilte sammen på scenen igjen for å vise sin respekt for alle de involverte.

– Dette gjør vi for å hedre dem som har blitt revet vekk, hylle alle som gjorde, og fortsatt gjør, en beundringsverdig innsats, og for å vise vår medfølelse overfor de etterlatte som nå sitter igjen i sorg.

Til «God kveld Norge» sa A-ha-manager Harald Wiik at comebacket kun blir med denne ene gangen.

– Dette er definitivt en «one off», Gutta er glad for å bli spurt, og opptredenen handler kun om denne minnemarkeringen, sa han.

Også skuespiller Aksel Hennie, som mistet sin bror onsdag, sto på scenen. Han leste en gripende tekst skrevet av Lars Saabye Christensen.

- Å minnes de døde, er å huske dem som de levde, leste skuespilleren blant annet.

Se minneseremonien:

543066