line
line

Line Verndal: - Jeg bare håper det ikke blir pinlig

Se kjendisene ankomme den røde løperen på Amanda-utdelingen.

I kveld er det duket for celeber fest når Amanda-utdelingen går av stabelen for 27. gang.

Den norske filmbransjen har samlet seg i Haugesund for å hylle filmåret som har gått, og det var mange staselige kjendiser som hadde tatt turen for å kaste glans på den røde løperen utenfor kulturhuset.

Klar for fest

Line Verndal, som er nominert for "Beste kvinnelige skuespiller" for filmen "Limbo", la ikke skjul på at hun var veldig klar for fest, og gledet seg til å feire sammen med gode kollegaer.

Og om hun bli nødt til å holde takketale i løpet av kvelden, håper hun bare det ikke bli pinlig.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør hvis jeg vinner. Jeg aner virkelig ikke. Jeg bare håper det ikke blir pinlig, forteller hun til "God kveld Norge".

Se kjendisene ankomme den røde løperen i videovinduet over.

Gleder seg til nach

Hånd i hånd ankom også Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvåg , som strålte i hverandres nærvær.

Ellingsen hadde flere favoritter blant de nominerte, men heier ekstra på kjæresten, som er nominert i kategorien "Beste mannlige birolle" for rollen i "Hjem til jul".

Fausa Aurvåg er mest spent på nachspielet.

- Her er ting i mye større skala i forhold til da man var yngre. Da var man fem-seks stykk på nachspielet, mens her er man hundre, sier han fornøyd.

Tok med vennegjeng

Ray Kay gledet seg over å få vise hjembyen fra sitt beste, som var på godfot med værgudene for anledningen, og hadde samlet en hel vennegjeng for å feire filmåret.

Hollywood-regissøren skal dele ut pris, og selv om han ikke vil røpe sine favoritter legger han ikke skjul på at nervene er i høyspenn i forkant av utdelingen.

- Det kommer til å gå til helvete. Jeg kommer til å glemme manus, så jeg vet ikke om jeg er den beste til å dele ut pris for beste manus, forteller han.

Regissøren bak musikkvideoer som Britney Spears "Till The World Ends" og Justin Biebers "Baby" forteller at han savner Norge, og synes det er deilig å overvære en norsk prisutdeling.

- I Hollywood er det så mye glam, mens her er det litt mer jordnært. Det er herlig å være tilbake i Norge.

Kan vinne

”Kongen av Bastøy”-skuespiller Benjamin Helstad er en av de som kan ta med seg den gjeve filmprisen for ”Beste mannlige skuespiller” hjem i kveld.

Han synes det er meget stas å være nominert, men påpeker at det ikke er noe nederlag om prisen skulle gå til en av hans konkurrenter.

- Det skal gå fint. Jeg har sterke konkurrenter som er begge verdige vinnere, sier han ydmykt.

Otto Jespersen og Ingrid Lorentzen ankom også den røde løperen sammen. Komikeren og skuespilleren er nominert i kategorien "Beste mannlige skuespiller" for filmen "Trolljegeren".

Kveldens utdeling innleder Den norske filmfestivalen, som har sin offisielle åpning søndag 21. august.