Linda Medalen
Linda Medalen

Linda Medalen og kjæresten nektes kirkebryllup - startet Facebook-aksjon

– Vi føler at dette rett og slett er for dumt.

Tidligere landslagsspiller i fotball og 71 grader Nord-deltaker Linda Medalen er oppgitt. Hun får ikke gifte seg med sin Trude Flan, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, i kirka.

– De er lei maset

Paret har nå startet en Facebook-gruppe kalt «Hjelp, vi må gifte oss på kirketrappa».

– Føler dere det urettferdig at dere ikke får gifte dere i kirken?

– Urettferdig er vel ikke riktig ord, men vi og mange med oss forstår ikke hvorfor det skal ta så lang tid å lage en vigselsliturgi for par av samme kjønn. Den må jo komme. En av tilbakemeldingene fra kirken er at mange av de er lei av maset om akkurat dette temaet. Da er vel løsningen å få det på plass og la de prestene som ønsker det gjennomføre vielser av par av samme kjønn. De sier «størst av alt er kjærligheten», men det er vanskelig å se det i denne settingen, sier en skuffet Linda Medalen til «God kveld Norge».

Frykter de må gifte seg på trappa

Nå etterlyser de at det snarest kommer på plass en mulighet for å vie par av samme kjønn.

– Den må komme fra høyere hold. De som vi har vært i kontakt med i menighetene kan ikke gjøre annet enn å forholde seg til de regler som gjelder pr. i dag, sier Medalen.

De frykter at de rett og slett må gifte seg på kirketrappa - om de i det hele tatt får lov til det.

– Ekteskapsloven fungerer ikke godt nok så lenge liturgien ikke er på plass. Vii kan ikke gifte oss som alle andre i kirken. Vi må inngå ekteskap hos en dommer eller annen embetsmann/kvinne med vigselsrett, evt kan denne vie oss på kirketrappen før vi går inn og får en velsignelse. Dette forutsetter igjen at menighetsrådet godkjenner at vigselen kan foregå på kirketrappen, påpeker den tidligere fotballstjernen.

– Føler dette rett og slett er for dumt

Hun innrømmer at de opplever dette både frustrerende og diskriminerende.

– Vi føler at dette rett og slett er for dumt. Vi synes vår kjærlighet er like vakker som for andre. Vi godtar at folk mener forskjellig, men ikke at de i kirken som er positive ikke skal få mulighet til å gjennomføre vigsler av samkjønnede par. I noens øyne er vi nok mindre verdt, men det får bli deres problem. Hvem har rett til å heve seg over andre på den måten, spør Linda retorisk.

– Vi er begge medlemmer av statskirken og har vår barnetro, derfor ønsker vi å bli viet i kirken på lik linje med mange heterofile. Men hvor lang tid skal det ta før vi er velkomne? Vil det i det hele tatt skje? Vi håper ihvertfall at de som kommer etter oss skal få det lettere enn oss, legger Medalen til.

Paret skal gifte seg 16. juni neste år.