Anne Loise har forandret tusenvis av liv i Kenya. (Foto: Private bilder)
Anne Loise har forandret tusenvis av liv i Kenya. (Foto: Private bilder)

22 år gamle Anne Louise sørger for vann til flere tusen tørkerammede

– Et barn som ikke får mat dør. Medlidenhet hjelper ingen. Det eneste som hjelper er å gjøre noe, sier hun.

19 år gammel la Anne Louise Hübert ut på en backpackertur for å se om hun kunne forandre verden. Det endte i et stort bistandsprosjekt i Kenya, som har endret tusenvis av Kenyaneres liv.

I løpet av 2,5 år har hun samlet inn 1 million kroner, gitt skolemat til 1500 barn og bygd brønn som gir 8700 mennesker vann. Siden den gang har hun gjennomført flere bistandsprosjekter og bedret livet for ti tusener.

Les mer om sultkatastrofen her.

Aid in Action

I dag leder Anne også organisasjonen Aid in Action. Aksjonen foregår hovedsakelig på Facebook. De siste ukene har hun alene samlet inn over 700 000,- til de sultrammede.

– Det viser at det hjelper å gjøre noe. Selv enkeltpersoner kan bidra. Det er ikke så vanskelig, sier Anne Louise Hübert til God morgen Norge.

Hun vil gjerne inspirere andre til å følge i hennes fotspor.

Et næringsrikt Unimixmåltid koster 2 kroner.

Vil du støtte Aid in action med 200 kroner send sms til 2090 med kodeord MAT.

Da får 100 barn mat.

Les også: – Snakk med barna om de sterke bildene

Du behøver ikke forandre verden, men du kan!

Borer etter vann

Anne Louise har boret etter vann en gang før. Nå har hun akkurat inngått en ny borekontrakt i Kikojomi i Kenya. Hun venter i spenning på fortsettelsen.

Forrige gang ble det en fulltreffer som resulterte i at 8700 mennesker fikk tilgang på rent vann.

– Jeg husker jeg satt under et tre og skrev kontrakten. Jeg var helt alene og tenkte at hvis vi ikke finner vann er det min skyld. Det var et fantastisk øyeblikk da vi fant vann. Vi holdt på å bomme, men en geolog kom i siste liten, og han fant et bedre sted, forteller Anne Louise til God morgen Norge.

I august i fjor var hun helt alene. Denne gangen føles det godt å ha en organisasjon i ryggen.

Skolebarn i matkø . (Foto: Private bilder)
Skolebarn i matkø . (Foto: Private bilder)

Les også: – Lite skal til for å endre liv

Les også: Seiler jorda rundt og samler inn penger

Sult og tørke

Anne Louse Hübert får vondt når hun ser bilder fra katastrofeområdene. Men det som opprører mest er at de ikke har nok penger.

– Ingen kan begripe hva det innebærer å være så sultne og slappe som disse menneskene er. Men medfølelse hjelper ikke disse barna. Et barn som ikke får mat dør av sult. Det er ikke noe å føle på. Man må gjøre noe, sier 22-åringen til God morgen Norge.

Samarbeid med Kirkens nødhjelp

Til nå har Anne Louise Hübert sørget for at tusenvis av skoleelever får mat hver dag.

Hun har gitt vann til 8700 mennesker, fått kvinnene til å plante papayafrø som gir dem frukter, og kvinnene lager vesker som Hübert selger på nett. Alt dette har hun satt i gang helt alene.

Ernæringsstudenten samarbeider nå med Kirkens Nødhjelp slik at nødhjelpen blir effektiv. Hun har akkurat startet en blogg slik at alle som bidrar kan følge prosjektene hennes.

Her kan du se Anne Louises egne videoopptak. Les Anne Loiuses blogg her.

Med mat har barna energi til skolegang og lek. (Foto: Privat)
Med mat har barna energi til skolegang og lek. (Foto: Privat)

Stor giverglede

Kirkens Nødhjelp opplever stor giverglede, og det er oppløftende i en stor katastrofe, forteller Atle Sommerfeldt, general sekretær i Kirkens Nødhjelp.

– Det er inspirerende å se hva Anne Louise Hübert har fått til. Vi er svært takknemlig for gavene, store og små, fordi vi vet at hvert bidrag teller. Vi ser daglig at liv reddes takket være slike gaver. Mat og vann deles nå ut i Somalia, Etiopia og Kenya med en intensitet som tilsvarer den enorme viljen som det norske folk har vist til å strekke ut en hjelpende hånd til mennesker i nød, sier Sommerfeldt til God morgen Norge.

Kirkens Nødhjelp har givertelefon 820 44 004 (200,-)