Hans Erik Dyvik Husby Sommertid
Hans Erik Dyvik Husby Sommertid

Her ser Dyvik Husby seg selv for første gang

Metaforentusiasten bruker feil metafor på «Idol»-audition.

Rett før høstens sesong av talentshowet «Idol» setter igang for fullt tok dommer Hans Erik Dyvik Husby seg tid til å gjeste «Sommertid». Sammen med Bertine Zetlitz, Gunnar Greve Pettersen og Marion Ravn skal han velge ut hvilke sangspirer som går videre fra auditionrundene.

Bruker metaforer og gåter

Det er ingen tvil om at den tidligere «Turboneger»-frontmannen er svært kreativ når det gjelder tilbakemeldinger til de håpefulle deltagerne, og i likhet med Morten Harket har han lagt sin elsk på metaforer:

– Jeg snakker veldig mye i metaforer og gåter. Det synes jeg man skal gjøre for det handler faktisk om sang og kunst, som er veldig gåtefullt og spirituelt.

LES OGSÅ: – Ikke min villeste fantasi trodd jeg skulle bli slik

For første gang

Audtionrundene til «Idol» er allerede spilt inn, og i «Sommertid» får både Dyvik Husby og seerne for første gang se noen eksklusive «Idol»-klipp.

I videoen ovenfor bruker han en rekke metaforer, blant annet «Jeg ble med en gang et lite ekorn som fikk lyst til å krype inntil deg», «kjempeglad lemur» og «det finnes ikke femhoda haier».

Den ferske dommeren ler spesielt godt når han får se klippet der meddommer Greve Pettersen påpeker at han bruker feil metafor.

LES OGSÅ: Idol-Guri: – Dette er de kleineste situasjonene

Hvis du ønsker å vite mer om «Idol»-dommer Hans Erik Dyvik Husby kan du sjekke ut «Idols» egen hjemmeside.

Utradisjonell dommer

Dyvik Husby har tidligere vært med i både musikaler, filmer og rockeband. Selv mener han at sin utradisjonelle bakgrunn vises godt når han velger ut deltagere. Flere ville kanskje ikke kommet gjennom nåløyet og gått videre i tidligere sesonger av «Idol»:

– Det at jeg er en veldig uvanlig og utradisjonell person som man ikke assosierer med «Idol», kommer til å gjøre «Idol» til et nytt og spennende program innenfor det gamle formatet, men med masse nytt krydder, uttaler han.

I løpet av sesongens talentjakt blir den viktigste dommeroppgaven å være ærlig og følge magefølelsen og hjertet sitt, ifølge Dyvik Husby.

Les mer om gjestene i «Sommertid» på programmets nettside.