stoltenberg (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
stoltenberg (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Derfor avlyser NRK høstlanseringen

– Vi tar det viktigste først.

NRK har bestemt at årets høstlansering blir avlyst.

Grunnen er at NRK har fått i oppdrag av den norske regjeringen å arrangere en minneseremoni i forbindelse med terrorhandlingene i Oslo og på Utøya 22. juli.

– Vi skal arrangere en nasjonal minneseremoni søndag, og da utgår den ordentlige lanseringen. Men høsten vil gå som normalt, og vi vil lansere programmene hver for seg. Det er kun den samlede samlingen der pressen kan møte de ulike profilene som avlyses, forteller prosjektleder for høstlanseringen og presseansvarlig i NRK Cathrine Fongen til «God kveld Norge».

Uproblematisk

Hun mener det ikke vil ha noe å si for programmene som skal vises på NRK til høsten, og det er uproblematisk at høstlanseringen må vike.

– Det hadde vært hyggelig selvfølgelig, men når det har blitt som det har blitt er det helt greit. Vi tar det viktigste først, sier Fongen.

Under minneseremonien, som vil finne sted i Oslo Spektrum, vil artister opptre på scenen, skuespillere lese tekster og blant annet statsminister Jens Stoltenberg holde tale.

Unik seremoni

I tillegg vil blant annet pårørende, overlevende og representanter for det offentlige overvære det som kommer til å bli en følelsesladet seremoni.

– Det blir veldig omfattende, og det er lagt opp til en unik markering. Vi håper selvfølgelig at vi aldri blir nødt til å gjøre noe slikt igjen, sier Fongen til «God kveld Norge».

Les også: NRK dropper mer «Ari og Per»