BMW 5 serie Touring,2005. Illustrasjonsbilde
BMW 5 serie Touring,2005. Illustrasjonsbilde

BMW 5-serie: Dette kjøpet er sannsynligvis for godt til å være sant

Bruktimport av bil kan være risikosport

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Er på jakt etter nyere bruktbil og har funnet en råstilig BMW 520d 2005-modell i Tyskland. Den har ikke gått mer enn 80 000 km og den ser nydelig ut på bildene. Jeg får den inn for under 250 000 kroner og det er etter hva jeg kan skjønne en ekstremt bra pris. Jeg stusser bare på at selger hevder at serviceheftet er blitt borte og at det ikke finnes noen dokumentasjon på at den har vært på servicer, selv om han forsikrer at den har det. Derfor ble jeg også litt usikker på kilometerstanden på den. Jeg kjenner at jeg har veldig lyst til å ta sjansen likevel, har du noen erfaring på dette?

Benny svarer:

Heisann. Dette blir jo litt generelt i og med at jeg ikke kjenner til bilen eller har fått sjekket noe på historien den har. Men ut fra det du forteller her vil jeg helt klart si: Styr unna!

Det finnes dessverre mange skrekkhistorier rundt bruktimport der man har fått et tilbud som viser seg å være litt for bra til å være sant. Nå kan ikke jeg kategorisk fastslå at det er tilfelle her, men det skurrer nok til at jeg ville droppet denne bilen.

80 000 kilometer på seks år med en bil som dette er også ekstremt kort til Tyskland å være. Det får meg til å tenke på mange skrekkhistorier om juksing med kilometerstand. Det er dessverre svært enkelt å gjøre - og det er ganske utbredt blant mange selgere. Derfor skal man sjekke ekstra nøye hvis bilen har gått mye kortere enn "normal kilometerstand" ut fra biltype og antall år.

Servicehefter som har "blitt borte" har jeg også hørt om tidligere, det er som regel et veldig dårlig tegn.

Skjønner godt at du har veldig lyst på denne bilen og ikke minst til en slik pris. Men her er jeg redd du kan kjøpe deg problemer - også at du vil kunne få problemer den dagen du selv skal selge videre. Derfor er min anbefaling at du forsøker å spore opp en annen bil.

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Bruktimport - her er fallgruvene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: