Keegan Bradley (Foto: DON EMMERT/Afp)
Keegan Bradley (Foto: DON EMMERT/Afp)

25-åring sørget for sensasjon i PGA-mesterskapet

Keegan Bradley gikk til topps i majordebuten.

Keegan Bradley ble historisk søndag, da han som den tredje golfspilleren i historien vant en majortittel på første forsøk.

Bare Ben Curtis (2003, British Open) og Francis Quimet (1913, US Open) har vunnet majortittelen på første forsøk tidligere. Keegan Bradley er nevø av LPGA-legenden Pat Bradley.

– Jeg vokste opp med at vi dro på Pats turneringer. Hun var mitt store forbilde og jeg ønsket å være som henne utpå her. Jeg husker jeg som liten gutt var med når hun spilte og bokstavelig talt stirret henne i ansiktet mens hun slo sine slag. Hun var så hengiven til spillet at hun ikke la merke til meg. Det syntes jeg var morsomt, og jeg har alltid ønsket å være slik selv, sa Keegan Bradley etter å ha hanket inn 1,44 millioner amerikanske dollar i premiepenger.

– Jeg skrev en del historie under min tid i golfsporten. Nå er det tid for Keegan til å skrive sin egen historie og han har fått en fantastisk start, lød det fra tante Pat Bradley.

Med triple bogey på hull 15 var Bradley i ferd med å rote seg vekk, men også Jason Dufner fikk vansker mot slutten. Etter omspill mellom de to dro Bradley seieren i land. (©NTB)