Vegakameratene (Foto: Jonas Holberg/www.vegakameratene.no)
Vegakameratene (Foto: Jonas Holberg/www.vegakameratene.no)

Vegakameratene klare for Mesterligaen

Avanserte på bekostning av laget til Drillos «ukjente» danske sønn.

Vegakameratene vant den norske eliteserien i futsal i overlegen stil forrige sesong. I helgen har de norske mesterne spilt kvalifisering til UEFA Futsal Cup, futsalens svar på Mesterligaen i fotball.

Allerede før tirsdagens kamp mot islandske Fjölnir er det klart at Vegakameratene er klare for hovedrunden i UEFA Futsal Cup.

Slo Drillos «ukjente» sønn
Lørdag vant Vegakameratene 5-3 mot vertsklubben og forhåndsfavoritten Varna fra Bulgaria. Søndag ble de danske mesterne BGA futsal slått 3-2. BGA futsal er for øvrig laget der Drillo sin danske sønn, Rasmus Petersen, spiller.

Petersen var også på banen i kampen.

LES: Drillos danske sønn sier nei til Norge

Vegakameratenes Kim Rune Ovesen ble den store helten med sine to mål.

– Vi hadde håp om avansement, men hadde ikke forventet å klare det etter to kamper. Det er vi veldig fornøyde med, og det skal bli utrolig artig å spille i hovedrunden, sier Vega-trener Kai Bardal til fotball.no.

– Dette er fantastisk stort. Vi stiller med en noe svekket tropp, men guttene som er med leverer for fullt. Jeg er stolt over å ha kommet så langt, sier Lars Magnus Klaussen til TV 2 Sporten.

– Tar av meg hatten jeg ikke har
Også assisterende landslagstrener Kim Robin Haugen lot seg imponere av Vegakameratenes prestasjon.

– Intet annet en imponerende av Vegakameratene. Jeg tar av meg den hatten jeg ikke har. Laget har aldri kjent på dette nivået tidligere, men tar det på strak arm og avanserer videre i UEFA Futsal Cup, sier Haugen.

I hovedrunden møter Vegakameratene Akademia FC Pniewy (Polen/vertsklubb), Chatelineau Futsal (Belgia) og FK Era-Pack Chrudim (Tsjekkia).

Da har Vegakameratene håp om at lagets store stjerne, Thomas Klaussen, kan være med. Klaussen scoret ti mål for Moss i Adeccoligaen i fjor.