David de Gea slet med å markere seg i feltet mot WBA. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
David de Gea slet med å markere seg i feltet mot WBA. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Erik Thorstvedt ber de Gea legge på seg

TV 2-ekspertene er ikke særlig imponert over Manchester Uniteds sisteskanse David de Gea.

David de Gea hadde ingen god dag i Manchester United-buret – spanjolen havnet igjen i fokus da han tabbet seg ut på The Hawthorns. Først burde de Gea avverget Shane Longs 1-1-mål før 20-åringen ble reddet av Ashley Young som sørget for at rødtrøyene kunne juble for 2-1-seier og tre poeng.

TV 2s eksperter i Premier League-studio var ikke særlig imponert over det de så.

– Hvis du skal snakke om keepertabbe, så er dette det. Dette er et skudd som han selv vet når den går inn at den skulle han tatt, sier Erik Thorstvedt.

Se diskusjonen om de Gea i videovinduet øverst!

Erik Thorstvedt og de andre Premier League-ekspertene er ikke imponert over David de Gea i Manchester United-buret. (Foto: TV 2.)
Erik Thorstvedt og de andre Premier League-ekspertene er ikke imponert over David de Gea i Manchester United-buret. (Foto: TV 2.)

– Må legge på seg
Graeme Souness er også skeptisk til unggutten.

– Han så ikke overbevisende ut da han måtte stå frem og være fysisk. Som keeper i England må du tåle mye. Han må gjerne trene seg opp, men i Manchester United rekker han kanskje ikke å få den sjansen, for i den klubben er du under et mikroskop hele tiden mens du er på fotballbanen, sier Liverpool-legenden.

– Han er høy, men veldig tynn. Han må legge på seg litt, for vekten kommer til å bli et problem, sier Thorstvedt.

LES OGSÅ: Souness stiller til nettmøte mandag

Også i England legges det merke til de Geas ujevne debut.

– Ferguson er lettet. Det var et urovekkende øyeblikk for David de Gea og United generelt. Men igjen, de viser nok en gang hvilke kvaliteter de har til å avgjøre kamper, sier Sky Sports’ Alan Smith til TV 2 Sporten.

Den tidligere Leicester- og Arsenal-spilleren spår at 20-åringens prestasjoner vil bli viet en del spalteplass i morgendagens aviser.

– Det kommer til å bli fokusert på, og Sir Alex Ferguson vil helt sikkert bli spurt om det. Men det går an å gjøre feil når laget ditt vinner, og det gjorde han i dag. Han var heldig, smiler Smith.

LES OGSÅ: Young og Rooney reddet De Gea

Bittersøt glede
Både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic måtte forlate banen med skader, og det er ventet at duoen blir ute i flere uker.

– Ferguson er nok urolig over at begge midtstopperne måtte ut, og det så ut som at Ferdinand hadde pådratt seg en skade som vil holde ham ute i en stund, sier Smith.

Smith mener at de regjerende Premier League-mesterne leverte en solid forestilling før pause.

– Tidvis i første omgang var de glimrende, og med den stallen de har, viser Manchester United igjen hva de står for. Lørdagen var ikke spektakulær, og jeg var på mange måter litt skuffet. I dag følte jeg virkelig at sesongen starter, og det kommer til å bli et utrolig interessant tittelrace, sier Smith til TV 2 Sporten.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk