Kjernen supportergruppe (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Kjernen supportergruppe (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Utøya-overlevende skremt av smell etter Aalesund-RBK

AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff er sjokkert. – Den ene jenta gikk rett i bakken etter smellet.

Aalesund hadde fått en forespørsel om å ta imot tre overlevende etter terroren på Utøya da laget møtte Rosenborg til kvartfinale i cupen lørdag kveld. Etter en flott kamp og 3-1-seier til AaFK var det allikevel minner fra tragedien på Utøya som blusset opp igjen for de tre tilskuerne.

- Ble skremt
Etter kampslutt kom det nemlig et høyt smell fra et knallskudd. Klubbdirektør i AaFK, Henrik Hoff, forteller til TV 2 Sporten at smellet gikk kraftig inn på gjestene.

– Smellet satte et voldsomt preg på de overlevende fra Utøya. Opplevelsen derfra kom veldig sterkt tilbake med en gang. Den ene jenta gikk rett i bakken etter smellet, forteller klubbdirektøren.

Hoff sier videre at familiene til de tre var helt fra seg over at noe slikt kunne skje.

Vil ha straff for de som gjorde det
Selv er Hoff sjokkert over Rosenborg-supporterne som gjorde dette og krever en kraftig reaksjon fra Rosenborg og fra Norges Fotballforbund.

– Dette er oppførsel under enhver kritikk. Jeg er sjokkert over at det går an å vise så lite hensyn, særlig i disse tider. Disse supporterne bør straffes både internt av Rosenborg og av NFF.

Kampen ble spilt på Color Line Stadion og Hoff mener Aalesund må ta en del av ansvaret, men mener det er vanskelig å beskytte seg helt mot slike hendelser.

Dette er oppførsel under enhver kritikk. Jeg er sjokkert over at det går an å vise så lite hensyn, særlig i disse tider.

– Det er klart at vi som arrangør har et ansvar. Men dette som blir tatt med inn er så lite at det er umulig å oppdage, med mindre man nesten stripper tilskuerne. Her er det supportere som tar med seg slike ting inn for å skade fotballen.

Kjernen jobber med å finne ut hvem som gjorde det
TV 2 Sporten har også vært i kontakt med talsperson for Kjernen, Kenneth Kjelsnes. Selv var ikke Kjelsnes til stede under kampen, men han kan fortelle at supportergruppen har prøvd å nøste opp i hvem som sto bak.

– Etter hendelsen lørdag har de fra supporterklubben som var der gjort alt de kan for å finne ut av hva som skjedde og hvem som gjorde det. Det var så vidt jeg forstår svært få som var igjen, men vi vet foreløpig ikke hvem som har stått bak.

Kjelsnes forteller også at det ble gitt klar beskjed om at supportergruppen om at slike ting ikke skulle forekomme, i bussene på veien ned til kampen.

– På bussene ned til denne kampen ble det flere ganger gitt tydelig beskjed om at nettopp slike ting ikke måtte forekomme. For oss er dette et veldig dårlig tidspunkt etter alt som er blitt skrevet og sagt etter Molde-kampen, i tillegg er dette svært uheldig i disse tider. Det kan alltid være mennesker som blir ekstra påvirket av slike ting og spesielt nå.

For oss er dette et veldig dårlig tidspunkt etter alt som er blitt skrevet og sagt etter Molde-kampen, i tillegg er dette svært uheldig i disse tider.

-Regner med AaFk vil følge opp
Kjernens talsmann påpeker også at ikke alle som ikler seg RBK-drakt har tilknytning til Kjernen, samtidig som han mener det er naturlig å tro at de som sto bak denne hendelsen har det.

– Det er viktig å huske at det ikke alltid er slik at det er folk i Kjernen som er skyldig når det er Rosenborg-kamp, men her var nok de fleste RBK-supportere tilknyttet bussene som kjørte ned. Det blir derfor nærliggende å tro at det kan være noen som var på bussene og som dermed har fått klar beskjed om at vi ikke ønsker slikt.

Eventuelle reaksjoner som vil komme fra Kjernen ønsker ikke Kjelsnes å kommentere overfor TV 2 Sporten.

– Vi vil vurdere reaksjoner når og hvis vi får vite hvem som sto bak. Hva disse blir ønsker jeg ikke å kommentere nå. For oss så handler det om å forholde oss til dette på en ryddig måte. Vi får ikke gjort så mye nå. Det er ikke vår rolle å etterforske, men jeg regner med at AaFK følger dette opp og de har muligens video av saken.