ny4-båtulykke-hareid-F - Én omkom i båtulykke på Sunnmøre

Én person omkom og tre ble skadd da en fritidsbåt kjørte på land ved Hjørungavåg i Hareid kommune på Sunnmøre søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire som var om bord er ifølge operasjonsleder Einar Rostad i Sunnmøre politidistrikt menn fra Ørsta-distriktet. To av dem ble funnet i vannet, og to ble funnet i båten. De tre overlevende, som er menn på mellom 39 og 43 år, er fraktet til sykehuset i Ålesund. Ingen av dem er livstruende skadd.

– Pasient nummer én har bruddskader og skader i brystet. Skadene er alvorlige, men ikke livstruende, og han vil bli operert. Pasient nummer to og tre har moderate til alvorlige skader. De har begge brudd- og sårskader, og skader i hodet. Den ene har også skader i brystet, og den andre i ansiktet. Situasjonen til de tre skadde er stabil, får NTB opplyst fra AMK-sentralen i Ålesund.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, og politiet etterforsker saken.

– Vi tør ikke si noe om årsak ennå, og hva som gjorde at det smalt. Men en viss fart må det ha vært siden båten gikk så langt opp på land. Skadene på båten indikerer også dette, men vi vet ikke hvor stor fart båten har hatt. På grunn av situasjonen til de skadde har vi ikke foretatt noe avhør ennå, sier operasjonsleder Einar Rostad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om ulykken like etter klokken seks søndag morgen. Luftambulanse, redningsskøyte, Sea King-helikopter og politi ble sendt til stedet. (©NTB)