TOK STEGET: Stig og Bente Haug tok med seg barna og flyttet fra Oslo med over 600.000 innbyggere til lille Møkster med 60 innbyggere. (Foto: TV 2)
TOK STEGET: Stig og Bente Haug tok med seg barna og flyttet fra Oslo med over 600.000 innbyggere til lille Møkster med 60 innbyggere. (Foto: TV 2)

Virkelighetens «Himmelblå»: Familie fra Oslo oppfylte drømmen

Familien Haug har oppfylt drømmen om å flytte fra Oslo til vakre Vestlandet og den lille øyen Møkster.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det startet med at vi så reportasjen på TV 2 om Møkster, så sendte vi en mail, sier Stig Haug til TV 2 Nyhetene.

I slutten av mai sendte TV 2 Nyhetene saken om den lille øyen i havgapet som søkte barnefamilier.

Møtt av stor velkomstkomité

Etter å ha sett reportasjen på TV 2 bestemte familien Haug seg fort for å besøke Møkster, og i St. Hans-helgen kom de på visning.

To måneder etter at de kom på tanken, var de lørdag på plass på Møkster i Austevoll kommune i havgapet utenfor Bergen.

Der ønsket ordfører Helge André Njåstad, Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, og hele befolkningen og flere tilreisende dem velkommen til den lille øyen.

– Det er nesten rørende synstest jeg. Det er veldig hyggelig at så mange ønsker oss velkommen hit og vil at vi skal være her, sier Bente Haug, som sammen med mann og tre barn har flyttet til hjemkommunen til Jan Thomas.

Velkomstkomiteen sto klar på tomten der kommunen nå bygger to nye eneboliger som tilflyttende kan leie. Frem til de er ferdig bygget har de fått låne et hus.

60 prosent øke i elevtallet

Bilen er solgt, nå skal de kjøpe båt og menyen skal bestå mest av sjømat:

– Guttene har spurt om vi skal ha fisketaco og fiskepizza og fiskepannekaker til middag, men jeg tror vi må ha litt kjøtt innimellom, sier hun og smiler.

Møkster har under 60 innbyggere, på barneskolen er det bare fem elever. Men fra neste uke kan ordføreren glede seg over en enorm økning i elevtallet.

– Vi har hatt en økning fra 5 til 8 elever, det er jo en økning på 60 prosent. Det er vel ingen skoler i Norge som har en så stor vekst som Møkster skule til skolestart i år, sier Helge André Njåstad (FrP), ordfører i Austevoll.

Se innslag fra mai i videovinduet under!

542000