Endelig et lyspunkt for Start og Mjelde

Drømmen om cupfinale på Ullevaal lever videre på Sørlandet etter at Start slo 1. divisjonslaget Alta 1-0 i NM-kvartfinalen.

1 0 til Start ved Jesper Mathisen under NM kvartfinale fotball, Start   Alta på Sør Arena. (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
1 0 til Start ved Jesper Mathisen under NM kvartfinale fotball, Start Alta på Sør Arena. (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Start-Alta 1-0

Bunnlaget i eliteserien og trener Mons Ivar Mjelde fikk en kjærkommen oppmuntring med avansementet i cupen. I cupfinale har laget aldri vært. Semifinalene trekkes onsdag.

Igjen virket Start tannløse foran mål. Scoringen lot vente på seg til det gjensto 20 minutter av kampen.

Da tok midtstopper Jesper Mathisen kommandoen. Sønnen til Start-spiller over alle «Startere», Svein Mathisen, dundret et frispark direkte i mål. Det ble med den ene scoringen selv om det oppsto litt dramatikk foran begge målene i sluttminuttene.

Første omgang var et eneste langt gjesp. Innledningsvis var det et massivt Start-press uten at det ble skapt all verden av sjanser. Alta yppet seg litt uten at det var farlig foran Alexander Lund Hansen. (©NTB)