Geldof (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)
Geldof (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)

– Opptøyene gjør meg flau av å være britisk

Peaches Geldof reagerer sterkt på urolighetene i London.

Under fredagens motevisning for Ricco Vero dukket Bob Geldofs datter, Peaches opp i Oslo. Hun var leid inn som DJ på utestedet Ballroom for kvelden.

Det skandaleombruste stilikonet er selv fra London, og er sjokkert over opptøyene som har herjet byen den siste uken.

– Sinne blant det britiske folk

Opptøyene brøt ut i forbindelse med en demonstrasjons i protest mot at politiet torsdag drepte 29 år gamle Mark Duggan i en skuddveksling. Opptøyene har siden fortsatt, og flere bydeler av London og byer i England er snudd på hodet.

Peaches Geldof, mener det er et langvarig sinne blant det britiske folk som nå bruser opp og skaper store uroligheter.

– Det politiske klimaet i England har vært veldig anspent og fiendtlig helt siden konservative tok over makten. Jeg tror det ligger mye sinne under overflaten hos det britiske folk, og det viser seg i opptøyene og at folk går amok, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: - Heller meg enn en syltynn modell

(artikkelen fortsetter under bildet)

peaches (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)
peaches (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)

Feil grunnlag

Opptøyene har senere spredt seg, og Storbrittania-ekspert, Jan Erik Mustad, uttalte tidligere denne uken at opprørene er uttrykk for fattigdom.

Geldof, mener mange bruker opptøyene som påskudd for å sikre egen vinning, og hun blir sterkt provosert av oppførselen.

– Det har vært intervjuer med noen av opprørerne, og de har ikke visst hvorfor de ville gjøre opprør. De gjør det bare for å få gratis ting. Da blir det bare dumt. Det gjør meg sint og flau av å være britisk, sier hun.

Les også: Peaches Geldof i nakenskandale

Gledet seg til å feste i Norge

Peaches var leid inn som DJ da Kristian Aadnevik viste sin nye kolleksjon for kleskjeden Ricco Vero. Og Sir Bob Geldofs datter gledet seg stort til å feste i Oslo utover kvelden.

– Når jeg spiler på en motefest som i dag, spiller jeg ting som jeg liker selv. De vil nok verdsette mer eklektisk musikk enn de vanlige universitets-hitsene man spiller ellers. Hadde jeg DJ-et der ville jeg nok spilt mer kommersielt, uttalte hun til «God kveld Norge».