Palmi Rafn Palmason scorer mot Strømsgodset. (Foto: TV 2/)
Palmi Rafn Palmason scorer mot Strømsgodset. (Foto: TV 2/)

Pálmason herjet med Strømsgodset

Stabæk med en tidlig scoring i hver omgang senket drammenserne.

Stabæk-Strømsgodset 2-0

Stabæk fikk drømmestart mot Strømsgodset lørdag. Det var spilt fattige seks minutter i Telenor Arena da Palmi Pálmason forsøkte seg på et frekt brassespark, men Adam Larsen Kwarasey fikk avverget til corner. Fra hjørneflagget slo Mikkel Diskerud inn i feltet - der ventet Bjarni Eiríksson som stusset ballen i lengste hjørne og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Se scoringen i videovinduet under:

541767

Få, men store sjanser
Fem minutter senere fikk Godset sin første sjanse i kampen. Øyvind Storflor slo et hardt frispark som gikk over alt og alle i feltet, men en kanskje litt overrasket Jon Knudsen fikk på nød og neppe avverget en utlikning.

Videre lot de store sjansene vente på seg, men etter halvspilt førsteomgang var gjestene frempå igjen - Eirik Markegård spilte vegg med Ola Kamara, men pasningen fra sistnevnte ble litt for lang for Markegård, som måtte sitt innlegg bli klarert til corner av Vegar Eggen Hedenstad.

Minuttene før pause hadde både Eiríksson og Gilles Ondo sjansen til å doble ledelsen for vertene, men lagene gikk til pause med stillingen 1-0.

Islandsk aften
Stabæk tok kontrollen umiddelbart i andre omgang. Etter noen minutter fikk bæringene en dobbelsjanse til å øke ledelsen, men hverken Pálmason eller Ondo maktet å score. Like etter var derimot islendingen mer treffsikker: Johan Andersson spilte en perfekt ball gjennom til Pálmason som var iskald mot Strømsgodsets sisteskanse og doblet ledelsen.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Og det tok ikke lang tid før islendingen var frempå igjen. Denne gangen var det Hedenstad som serverte lagkameraten med et presist innlegg, men Pálmason headet ballen en snau meter over mål.

Godset slet med å holde følge i Telenor Arena og det skulle ta nesten 35 minutter før drammenserne fikk sin ordentlige store sjanse i kampens andre omgang. Storflor ble spilt perfekt fri i bakrom og kom fossende mot Stabæk-målet, men Knudsen var tidlig ute og fikk avverget veteranens avslutning.

Fjerde strake Stabæk-seier
Stabæk-trener Jörgen Lennartsson valgte til slutt å bytte ut Pálmason, som mottok stor applaus fra tribunene. Inn kom Torstein Andersen Aase, og det tok ikke mange minuttene før unggutten holdt på å score i sin tredje kamp på rad som innbytter, men på innlegget fra Eiriksson måtte Aase se ballen gå like utenfor Strømsgodset-målet.

Et skår i gleden for Stabæk og hjemmefansen kom på overtid - Alexander Aas og Ondo krasjet inni hverandre, og sistnevnte kom med en ettersleng på Aas. Dommer Espen Berntsen var resolutt fremme med direkte rødt kort, som medfører at Ondo må stå over bærumlagets neste kamp mot Brann.

Med 2-0 tok Stabæk sin tredje strake hjemmeseier og fjerde strake Tippeliga-seier, mens Strømsgodset forsatt sliter på bortebane med kun én seier på fremmed gress i årets Tippeliga.

– Kunne scoret fler
– Jeg kunne kanskje scoret flere mål, men det holdt. Vi er i bra form nå og har spilt bra den siste tiden og vunnet fortjent. Vi er happy, sa målscorer Palmason etter kampen.

TV 2 Play: Se intervjuet med målscorerne Pálmason og Eiríksson her

Fornøyd var også Stabæk-treneren.

– Vi var litt ille ute i en liten stund i første omgang, men i andre omgang ble vi betydelig bedre, tok over og kontrollerte hele kampen. Jeg er veldig fornøyd med seieren totalt sett. Godset er et bra lag og man kan ikke gjøre feil i forsvarsspillet, sa Lennartsson etter kampslutt.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Jörgen Lennartsson her

Ronny Deila var naturlig nok skuffet etter nok et bortetap.

– Vi møter et godt fotballag, det er det ingen tvil om. Stabæk har både godt forsvarsspill og er farlige, men det er litt unødvendig at vi gir bort ledelsen på en dødball som vi var forberedt på på forhånd. Utenom det synes jeg gutta står på steinhardt og gjør det de kan, men dessverre blir det for omstendelig og for lite gjennombruddshissig på den siste tredjedelen, sa Strømsgodset-treneren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Ronny Deila her

Slik startet lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Vegar Eggen Hedenstad, Jørgen Hammer, Morten Skjønsberg, Bjarni Eiríksson - Palmi Pálmason, Pontus Farnerud, Mikkel Diskerud, Alain Junior Ollé Ollé - Johan Andersson, Gilles Ondo.

Strømsgodset (4-4-2): Adam Larsen Kwarasey - Glenn Andersen, Kim André Madsen, Alexander Aas, Lars Christopher Vilsvik - Øyvind Storflor, Mohammed Abu, Alfred Sankoh - Eirik Markegård, Ola Kamara