ny3-valgkampåpning-oslo-F - Ap-topp: – Ikke ta i oss med silkehansker

Ap og AUF er hardt rammet, men jeg ber om at de andre partiene ikke behandler oss med silkehansker av den grunn, sa byrådslederkandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn, da valgkampen åpnet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er så sterke følelser som fortsatt sitter i oss, sa Rieber-Mohn da hun talte under åpningen av årets kommune- og fylkestingsvalg på Eidsvolls plass foran Stortinget lørdag.

Hun takket sine politiske motstandere for forståelsen de har vist.

– Vi er i en krevende situasjon. Det er fremdeles flere begravelser og minnestunder til uken. Det preger oss og vi er i sorg, men vi har også respekt for at det er behov for å starte valgkampen, sa Rieber-Mohn – som understreket at den frie debatten er en forutsetning for et sterkt demokrati.

Politisk debatt mellom de ulike representantene uteble under valgkampåpningen. I stedet var fokuset på fellesskapet og samholdet folk har vist etter de grusomme hendelsene 22. juli, og alle representantene til stede trakk fram dette i sine appeller.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) takket for den fantastiske varme og omtanke som Oslo-borgerne møtte tragedien med, istedenfor hat og fortvilelse. Samtidig ønsket han valgkampen velkommen fordi vi trenger en diskusjon om hvordan samfunnet skal se ut i morgen.

Alle representantene ytret ønske om høy valgdeltakelse for å vise at vi står samlet rundt demokratiet.

Valgkampåpningen i Oslo ble åpnet av ekteparet Heine Totland og Silje Nergaard med sangen «What the world need now is love».

Innleder var NRKs valgveteran Geir Helgesen. Før han ga ordet til politikerne sa han at ingenting skal få rokke ved det dyrebareste vi har – vårt demokrati og vår frihet. (©NTB)