– Hadde jeg avslørt ham, hadde han skutt oss. Vi hadde gått til værs sammen med bomben

Nabo Svein Meldieseth hadde en avtale om å høste Breiviks gress som fôr til kuene sine. Få dager før bomben smalt var han like ved å avsløre massemorderen.

BREIVIKS NABO:   Jeg skjønte at han ikke hadde peiling på jordbruk, det var ikke vanskelig å skjønne det.  Vi spurte han jo hva han drev med, og da sa han at han skrev bok, sier Svein Meldieseth til TV 2. (Foto: TV 2)
BREIVIKS NABO: Jeg skjønte at han ikke hadde peiling på jordbruk, det var ikke vanskelig å skjønne det. Vi spurte han jo hva han drev med, og da sa han at han skrev bok, sier Svein Meldieseth til TV 2. (Foto: TV 2)

Svein Meldieseth er nabo til gården på Rena der Anders Behring Breivik laget terrorbomben. Meldieseth hadde snakket med Breivik flere ganger, og de hadde en avtalt om at han kunne høste gresset på gården som fôr til kuene sine. Allerede da skjønte naboen at ikke alt var som det skulle. - Hadde ikke peiling på jordbruk - Jeg skjønte at han ikke hadde peiling på jordbruk, det var ikke vanskelig å skjønne det, sier Meldieseth.

Mer innhold fra TV 2