terror-politi-samle-F - Breivik ringte politiet flere ganger

Politiet bekrefter at de tror det var Anders Behring Breivik som selv ringte politiets operasjonssentraler flere ganger mens han befant seg på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I avhør har Breivik fortalt at han selv ringte politiet ti ganger han mens beveget seg rundt på Utøya og skjøt og drepte 69 personer, melder Aftenposten. To ganger skal han fått svar. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby bekreftet fredag ettermiddag at det foretas undersøker for å fastslå at det faktisk var Breivik selv som ringte, men at de tror det var ham.

- Så langt kan vi bekrefte at det kom inn en telefon fra en person vi antar er Breivik. Det skal også ha kommet flere andre telefoner, men vi kan ikke gå inn på antallet, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

På Hønefoss satt det bare én person på vakt da de utallige nødanropene strømmet inn da Breivik startet massakren på øya. Selv om flere kom til i løpet av kort tid, ble mottaket der sprengt, og mange fikk enten opptattsignal eller ble dirigert videre til Drammen hvor det satt tre mann på vakt.

Ifølge Breiviks forsvarer Geir Lippestad skal klienten hans ha presentert seg med fullt navn og bedt politiet om bekreftelse på at meldingen om at han ønsket å overgi seg, var akseptert. Han skal også ha bedt politiet om å ringe ham tilbake med beskjed om at budskapet var mottatt. Men ifølge advokaten ringte politiet ikke tilbake. (©NTB)