Thor Hushovd (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Thor Hushovd (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)

Slik er Hushovd reserveplan foran VM

Thor Hushovd legger VM-oppkjøringen til Frankrike og England etter Vuelta-vrakingen.

Thor Hushovds opprinnelige plan for å kjøre seg i form til VM i København falt i grus med beskjeden om at han ikke får sykle Vuelta a España for Garmin-Cervélo.

Nå har han i samarbeid med trener Atle Kvålsvoll sveiset sammen et nytt rittopplegg, som forhåpentligvis skal gi ham grunnlaget han trenger for å være i toppform 25. september.

Har klokkertro på opplegget
– Jeg har tro på at vi skal få til et opplegg som gjør at han får prikket inn en veldig god form. Klarer vi det så skal han være på plass i København, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Hushovds første ritt er GP Ouest-France 28. august. Rittet ble i fjor vunnet av HTC-Highroad-sprinteren Matt Goss.

11. september står Hushovd på startstreken i England rundt, hvor Edvald Boasson Hagen gikk til topps i 2009. Rittet varer til 18. september, og Hushovd vil da ha en uke før VM i landeveisritt i København 25. september.

Les også: Hushovd vrakes fra å sykle Vuelta a España

Får et opphold mellom rittene
– Vi har valgt ut de løpene som passer inn i forhold til treningsplanen. I Frankrike er det en fin rundbaneløype som gir god mesterskapstrening. Så er det to uker med trening før England rundt, som blir siste gjennomkjøring, sier Kvålsvoll.

Det er klart at han får bruk for rutinen og erfaringen sin nå.

En tredje mulighet er endagsrittet Vattenfall Cyclassics i Hamburg 21. august, men foreløpig er dette satt på vent.

– Hva har de uforutsette endringene gjort med Hushovds motivasjon foran denne perioden?

– Det er klart at han får bruk for rutinen og erfaringen sin nå. Han er en mester i å trene riktig og å sette sammen treningene på en fornuftig måte. Når det gjelder treningsintelligens er han kjempeflink. Det får han bruk for fremover, sier Kvålsvoll.

Les også:Vaughters: – Vrakingen ingen hevn mot Hushovd

Spår fantastisk stemning
Ifølge Hushovds trener hjelper det godt på motivasjonen at VM skal gå i København.

– Det ville nok ikke vært like enkelt om årets VM hadde gått i et østblokkland, med en kupert løype som ikke passer ham like godt. I København vil det være mange norske i løypene som kommer til å lage fantastisk stemning. Det skaper mer trygghet for Thor, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Thor Hushovd (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)