Ungt kjærestepar funnet døde i skog

Skal ha ligget døde i flere dager i skogen i Andebu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det dreier seg trolig enten om to selvdrap eller om et selvdrap og et drap, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at de to var et kjærestepar. Begge var fra Vestfold.

På bakgrunn av bekymringsmeldinger fra pårørende til en mann på 21 år og en 18 år gammel kvinne fra Vestfold, startet politiet torsdag en etterforskning om hvor disse oppholdt seg.

Torsdag kveld ble bilen de disponerte funnet i enden av en skogsvei i Andebu av en turgåer. Fredag morgen fant en politihund to døde mennesker i et ulendt skogsterreng nord for bilveien.

Ingen kontakt siden starten av måneden

– De døde er ikke identifisert. Mye tyder på at de hittede har vært døde i flere dager. Vitner har sett den hittede bilen på stedet siden lørdag. De pårørende er varslet om funnet. Politiet har startet etterforskning og er interessert i å komme i kontakt med vitner, skriver politiet i en pressemelding.

Familien til de døde har ikke hatt kontakt med dem siden starten av august.

– Vi ble orientert om saken torsdag, men familien hadde sist kontakt med dem i begynnelsen av måneden, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til tv2.no.

Bilen plassert der lørdag

Mye tyder imidlertid på at de to kan ha vært i live sist helg.

– Det er grunn til å tro at bilen ble satt i skogen på lørdag, sier Aronsen.

Dødsårsak er ennå ikke klarlagt.

Bredesen vil ikke si noe om hvorvidt de to er påført skader, eller hva som kan ha vært dødsårsaken. Så langt er det ingenting som tyder på at andre har vært involvert, ifølge Bredesen.

Nå skal åstedet undersøkes, og politiet i Vestfold har ennå ikke avgjort om de vil be om bistand fra Kripos i saken.