Per Verner Rønning (Foto: Frode Olsen)
Per Verner Rønning (Foto: Frode Olsen)

Per Verner Rønning på vei til Rosenborg

Tom Erik Nordberg går trolig motsatt vei.

Stavanger/Trondheim (TV2 Sporten): Fungerende hovedtrener i Bodø/Glimt, Cato Hansen, bekrefter ovenfor TV 2 Sporten at klubben diskuterer med Rosenborg om en overgang for midtstopper Per Verner Rønning.

– Klubbene er i dialog en overgang med tanke på Per Verner, men foreløpig er ingenting i boks. Vi har en viktig seriekamp søndag, og er blitt enige om å tone dette ned til over helgen, sier Cato Hansen til TV 2 Sporten.

Avløste Hoftun
Per Verner Rønning kom til Bodø/Glimt fra svenske AIK foran 2008-sesongen. Det skjedde for å erstatte nåværende sportssjef i Rosenborg, Erik Hoftun, som la opp som Glimt-spiller etter 2007-sesongen.

Den oppgaven har han løst utmerket. Rønning har vært fast inventar i midtforsvaret i snart fire sesonger. De to første i Tippeligaen. Nå blir han trolig RBK-spiller.

– Per Verner er fra Trøndelag og har sikkert et ønske om å spille for Rosenborg. For oss blir dette en vurdering mellom økonomi og sportslig satsing. Per i dag kan ikke vi garantere våre spillere en kamphverdag på det øverste nivået, og det er positivt at klubben har spillere som er aktuelle for Tippeliga-spill. Jeg har forstått det slik at Rosenborg ser på Rønnings rutine som viktig i denne sammenhengen, sier Hansen.

Nordberg motsatt vei
Ifølge Glimt-treneren kan Rønning bli erstatter av Tom Erik Nordberg.

– Det er en mulighet Rosenborg har foreslått. Jeg har fått mange gode referanser på Nordbergs spill for FK Haugesund denne våren. Denne løsningen vurderer vi som aktuell, sier Cato Hansen.

Tom Erik Nordberg skrev kontrakt med RBK etter glimrende stopperspill for Ranheim i 2010. Han fortsatte den sesongen for Ranheim. I 2011 har 26-åringen vært på lån til FK Haugesund, hvor han har vært så solid at RBK valgte å hente ham tilbake i august. Nå kan han gå til Bodø/Glimt dersom Rosenborg får sine ønsker oppfylt.

Spilleragent Stig Lillejord ønsker ikke å kommentere overgangen på nåværende tidspunkt.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Heller ikke i Rosenborg er man spesielt snakkesalige.

- Jeg kan ikke bekrefte noe. Vi får se hva som skjer over helgen, sier Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Heller ikke Jan Jönsson eller Tom Erik Nordberg vil bekrefte overgangene.