Jente (4) fikk hånden sprengt av bombe i sandkasse

Bomben, som jenta fant i barnehagen, skal ifølge politiet være hjemmelaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den fire år gamle jenta lekte i sandkassen i Solbackan barnehage i Stockholm da hun fant en sylinder i sanden torsdag ettermiddag. Da hun plukket opp gjenstanden, eksploderte den i hånden hennes foran forskrekkede barnehagebarn, skriver Expressen.

Tolv timers operasjon

– Sønnen min hørte et smell og etterpå kom det masse røyk, sier Natalie Karatchenia, som er mor til et av barna.

Hun løp til barnehagen etter å ha fått telefon fra de ansatte. En annen mor forteller at datteren hennes satt i sandkassen da ulykken skjedde. Nå tør ikke datteren å gå tilbake til barnehagen mer.

Sterkt skadet ble fireåringen fraktet til Sachsska barnesykehus der hun ble operert i tolv timer. Operasjonen var vellykket og trolig får hun beholde alle fingrene.

– Hjemmelaget

Samtidig har etterforskere undersøkt ladningen som detonerte i sandkassen.

– Som det ser ut nå er det en form for kraftig hjemmelaget kinaputt sin har sprengt gjennom et feste. Funn vi har gjort på stedet tyder på det, sier Ville Paloheimo ved Söderortspolitiet til Expressen.

To menn skal avhøres

To menn på 31 og 33 år ble pågrepet kort tid etter hendelsen. De var blitt sett i området mens de kjørte rundt og avfyrte fyrverkeri og sprengte busskur. Politiet har imidlertid ikke kunnet koble dem til hendelsen i barnehagen.

– Vi har ingen mistenkte i denne saken. Vi har gjort en hel del beslag av pyroteknisk materiale, men det er ingen som ligner funnene som er gjort på plassen ved sandkassen, sier Paloheimo.