Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

D-dag for Erik Tysse

Fristen for påmelding til VM i friidrett går ut søndag, men for at Tysse skal kunne bli med til VM bør ankesaken mot kappgjengeren avgjøres allerede før helgen.

Søndag ved midnatt går fristen ut for å melde på deltakere til VM i friidrett, som går av stabelen i Daegu i Sør-Korea 27. august.

Erik Tysse venter fortsatt på en endelig avgjørelse av sin dopingsak, som er til behandling i Idrettens voldgiftsrett, CAS, i Lausanne.

Saken ble åpnet 28. juni, og dommerne som skal avgjøre saken har i utgangspunktet anledning til å bruke tre måneder på å fatte en beslutning, men kappgjengeren håper at det kan falle en dom før VM-fristen utløper.Les også: Erik Tysse snakker ut: – Jeg er ingen løgnhals

Dersom tiltalen frafalles har Tysse nemlig en åpen VM-plass, og derfor er det også problematisk for han at dommerne sannsynligvis ikke vil jobbe med dette i helgen.

– Jeg har ringt dit annenhver dag i det siste. Vi vil sitte hjemme og vente på en telefon eller faks i hele dag, og håper at det skal komme et svar, sier Tysse til TV 2 Sporten.

Ventetiden er nervepirrende, uansett utfall av saken.

– Jeg er veldig frustrert, og blir deprimert av å gå og vente. Det er forferdelig å gå rundt sånn, sier bergenseren.