Ole Jonny kokk sommertid
Ole Jonny kokk sommertid

Piff opp blåskjellene med chili og grønn karri

Sommertid-kokken avslører sine mestertriks. Se oppskrift her!

Fra TV 2-taket på Karl Johan disker kokken Ole Jonny opp med dampete blåskjell med chili og grønn karri denne fredagen. Nedenfor finner du oppskriften.

Se også: Slik har du aldri smakt pasta bolognaise før!

Vil du ha dagens oppskrift på SMS? Send SM til 1984 (tjenesten koster 5 kroner).

Ingredienser

3 kg blåskjell

100 g smør

1 løk, finkuttet

2 røde chili, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss grønn karripasta

2 dl hvitvin (tørr)

4 dl fløte

4 ss persilleblader, finhakket

Se også: Slik lager du kveitesashimi à la «Sommertid»

Gjør slik:

Smelt smør i en stor kjele. Ha i løk, rød chili, hvitløk og grønn karripasta. La det surre i 1 minutt, ha i hvitvin og kok i 1 minutt. Tilsett fløte og kok i 5 minutter. Ha i blåskjellene og legg et lokk på kjelen og damp i 3 minutter på full styrke.

Ta av lokket og rør forsiktig, sett på lokket igjen og kok i 1 minutt. (Du må se at blåskjellene har åpnet seg.) Rør forsiktig inn persillebladene. Serveres med godt brød. Dypp brødet i den gode sausen som ligger på bunn.

Sugen på dessert? Denne hjemmelagde sjokoladen gir deg vakker hud!

Kokkens vinanbefaling:

Weinheimer Riesling Trocken – Demeter 09, Weingut Gysler, Tyskland – Rheinhessen