ny1-terror-israel-debatt-F - Norske jøder reagerer på israelsk kritikk

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya raser israelske kommentatorer mot angivelig norsk antisemittisme og terrorstøtte. Debatten sjokkerer norske jøder.

Norske styremakter gir indirekte støtte til terror gjennom sin Midtøsten-politikk, og det norske samfunnet er sterkt preget av antisemittiske holdninger. Det er kjernepunktene i kritikken som flere israelske kommentatorer har rettet mot Norge i kjølvannet av terrorangrepene den 22. juli.

Det er «ironisk» at ungdommene i AUF ble angrepet av en høyreekstremist, skrev Barry Rubin i The Jerusalem Post i kjølvannet etter massakren. Ifølge ham innlot AUF seg på det som i bunn og grunn var «et terroristvennlig program».

I avisa Yedioth Ahronoth hevdet Manfred Gerstenfeld i samme ånd at norske styremakter og norsk kulturelite fremmer «antiisraelsk hat». Joav Melchior, rabbiner i Det Mosaiske Trossamfund, tar på sin side avstand fra utspillene.

- Det er helt hårreisende. Spesielt i en slik tid som nå er det sjokkerende at man ikke kan løfte seg opp fra en slik kritikk og bare vise medfølelse, for det er det man bør gjøre i slike tilfeller, sier Joav Melchior til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2