sandnes skyting (Foto: Ronny HJertås / tipser)
sandnes skyting (Foto: Ronny HJertås / tipser)

Hevder at dødlige skudd var uhell

Fire personer er til nå siktet etter at en 27-åring ble drept på Lura i Sandnes 24. juli. Torsdag aksepterte en av de hovedsiktede to nye uker i varetekt for det som trolig har vært en hevnaksjon som gikk lenger enn planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21-åringen var den første som ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. Torsdag samtykket han til nye to uker i varetekt med brev- og besøksforbud. Han har erkjent å ha vært på åstedet drapskvelden. En 36 år gammel mann som meldte seg for politiet noe senere, sitter også varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap.

Skudd i hodet

Han har innrømmet å ha holdt i drapsvåpenet, men hevder det gikk av ved en feiltakelse. Skuddet traff 27-åringen i hodet.

NTB får opplyst fra flere kilder at 21-åringen og 36-åringen dro til offerets bolig på Lura for å hevne en voldtekt. Voldtektsofferet skal ha vært 36-åringens kjæreste (19). Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å bekrefte dette.

Falsk forklaring

– Vi har i dag avhørt 19-åringen. I morgen vil vi foreta nye avhør av 21-åringen, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Den 19-år gamle kvinnen har erkjent at hun først avga falsk forklaring. Hun og en 39 år gammel mann er nå siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og varetektsfengslet i to uker. Ingen av dem har erkjent straffskyld for legemsbeskadigelse.

– Vi tar kjennelsen om varetekt til etterretning og håper at hun slipper ut før, sier kvinnens advokat Odd Rune Torstrup. (©NTB)