AKTIV I FPU: Slik presenterte den terrorsiktede Anders Behring Breivik seg på sin hjemmeside i oktober 2002. (Foto: Skjermdump)
AKTIV I FPU: Slik presenterte den terrorsiktede Anders Behring Breivik seg på sin hjemmeside i oktober 2002. (Foto: Skjermdump)

Breivik hevder han fikk kamptrening av pakistansk gjengleder

Debattinnlegg han skrev som FpU-medlem viser også hvorfor han ville bli frimurer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FpU offentliggjorde torsdag debattinnleggene den terrorsiktede 32-åringen postet på ungdomspartiets debattsider i 2002 og 2003.

Blant innleggene som handlet om islamfrykt, terror og hvordan norske sosialister skal knekkes, skriver Breivik også om kampsporttrening.

– Rasool trente oss

I debatttråden «Fullkontakts kampsporter i Norge» fra april 2003 hevder Breivik at han fikk kamptrening av Shahid Rasool, den tidligere lederen av Young Guns og A-gjengen.

Medlemmer av B-gjengen har tidligere benektet overfor VG at Breivik var kamerat av den kriminelle gjengen i sin ungdom, slik han har påstått i sitt såkalte manifest, og dessuten gitt uttrykk for at det er satt en prislapp på 32-åringens hode.

I 1999 kom den første domsavsigelseen for den antatte lederen
  for ungdomsgjengen «Young Guns». Fridtjof Feydt, forsvarer for Shahid
  Rasool, til høyre. (Foto: Tor Richardsen)
I 1999 kom den første domsavsigelseen for den antatte lederen for ungdomsgjengen «Young Guns». Fridtjof Feydt, forsvarer for Shahid Rasool, til høyre. (Foto: Tor Richardsen)
– Trente Thaiboxing (Muai Thai) tidligere noe som ikke er godkjent i Norge. Utøverne har ikke lov til å arrangere tournamenter og må reise til andre land i verden. Det var en del «gærninger» jeg trente med.

– En del med mange voldssaker (sikkert helt tilfeldig). Shahid Rasool (Dømt til x antall år for diverse ting) trente oss. Kurset ble avsluttet halvveis fordi kassereren stjal pengene og dro til Danmark:) Ekte thaiboxing er forresten den «sporten» der man dypper nevene i lim og glasskår, skrev Breivik på FpUs debattsider 25. april 2003.

Shahid Rasools forsvarer Fridtjof Feydt sier til tv2.no at disse opplysningene er nye for ham.

– Høres merkelig ut

I 2002 dømte Høyesterett Shahid Rasool til 12 års fengsel for i alt 157 lovbrudd.

– Dette høres merkelig ut, er Feydts umiddelbare kommentar, før han utdyper:

– Rasool er B-gjengens rake motsetning, men det stemmer at min klient drev instruksjon for mange på nittittallet. Rasool var mester i thaiboksing, og sparret i sin tid mot en verdensmester i Thailand – uten å dyppe nevene i lim og glasskår. Han leide i en periode en gymsal, men aktiviteten endte med at politiet tok kontakt med skolen og fikk stoppet dette. Opplysningene om kassereren, som Breivik viser til, er nytt for meg, sier Fridtjof Feydt til tv2.no.

Skrev om frimureri

De offentligjorte debattinnleggene tar også opp den terrorsiktedes forhold til Frimurerlosjen, som ekskluderte ham med øyebllikkelig virkning dagen etter terrorangrepene 22. juli.

– Jeg skal melde meg inn i år eller neste år. Det er 24 års grense og du må ha en fadder som allerede er medlem. Det koster cirka 2000 kroner årlig. Men vet ikke om jeg har tid. Det er bedre å engasjere seg i FpU/FrP enn å være aktiv Frimurer:-)! Men du kan få utrolig mange viktige kontakter i ordenen (avhengig av hva du driver med). Hovedårsaken til ordenens opprinnelse var jo nettverksbygging, skrev Anders Behring Breivik i FpUs debattforum i mai 2003.

32-åringen var frimurer og medlem av Johannes-losjen St. Olaus T.D. Tre Søiler, og sto oppført i «Matrikkel for Den norske frimurerorden 2008».

Den norske frimurerordenen har tidligere kartlagt 32-åringens aktiviteter som frimurer, og mener han ikke var aktiv i ordenen.

– Siktede ble opptatt som frimurer i første grad i februar 2007 og har siden fått andre og tredje grad. Vi har gått gjennom protokollene og kan bare se at han har deltatt på disse tre opptaksmøtene samt ytterligere ett møte i sin losje, altså totalt fire møter, har Ivar A. Skar, Stormester i Den Norske Frimurerorden, forklart.

Ifølge Skar var det en slektning av 32-åringen som skal ha vært fadder eller referanse da han søkte om opptak.

– Ble radikalisert rundt 2003

32-åringen var i en periode nestformann i et av FpUs lokallag i Oslo, før han forlot partiet.

Ifølge FpU tyder innleggene at han ble radikalisert rundt 2003.

LES OGSÅ: Hyllet Dracula på nettforum i 2008

LES OGSÅ: – Var på nettsteder der kunstgjødselbomber ble diskutert

– Han har tydeligvis hatt en slags radikalisering rundt 2003 – noe han gir et inntrykk av i noen debattinnlegg, opplyser ungdomspartiet torsdag.

FpUs gjennomgang av debattinnleggene tyder ifølge ungdomspartiet på at han ikke var med på å påvirke politikken.

– Tvert imot vedtok FpU en mer liberal innvandringspolitikk i den samme perioden, skriver FpU på sine nettsider.

Han skal ifølge VG ha skrevet over 100 innlegg i debattforumet i 2002 og 2003, men beskrives likevel ikke som en sentral person i ungdomspartiet.

– Vi burde reagert, men det er lett å være etterpåklok, sier FpU-leder Ove Vanebo til VG.

Klikk her for å lese alle debattinnleggene på nettsidene til FpU