ny2-universitet-opptak-F - Aasland: - En veldig spesiell semesterstart

Med terrorangrepene som bakteppe, er en spesiell semesterstart like rundt hjørnet, sier statsråd Tora Aasland (SV). Alle studiesteder landet rundt har satt i verk strakstiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kontakttelefon er allerede opprettet for ungdom som var på Utøya og som trenger bistand. Selv om bare fem personer hittil har brukt denne muligheten, sier Aasland til NTB at mange av de som opplevde massakren på Utøya både vil trenge tid og hjelp på veien videre.

- Mange vil oppleve at de ikke rakk å svare på studietilbud eller kjenner at det er vanskelig å studere eller gå på skole langt fra familie og venner etter det grusomme de har opplevd. Vi ønsker å være fleksible i møtet med Utøya-ungdommen, sier Aasland som selv representerte regjeringen i én av begravelsene for Utøya-ofrene.

Hun sier det er viktig for institusjoner som Samordna Opptak, Lånekassen, utdanningsstedene og fylkeskommunene å sikre at de som var på Utøya ikke blir fratatt den fremtiden de hadde planlagt for seg selv.

- Mange av de beste ble revet bort, men ingen skal ta fra samfunnet dets grunnverdier - om lik rett til utdanning, understreker SV-statsråden.