Skjulte morens lik i seks år og hevet trygden hennes

Trygdesvindelen ble først oppdaget da sønnen døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikansk politi tror en 67 år gammel mann i seks år skjulte morens lik hjemme i huset sitt i Stone Lake, Wisconsin. Slik kunne han fortsette å få tilsendt morens trygdepenger på 1128 dollar i måneden.

Fant ikke moren

Politiet tok seg inn i huset i juni etter at en postmann varslet myndighetene om at mannens postkasse ikke var blitt tømt på lenge. På soveromsgulvet fant de 67-åringen død. Trolig har han ligget død i mer enn én uke, skriver nyhetsbyrået AP.

Etterforskere ble mistenksomme da de ikke klarte å spore opp hans aldrende mor for å varsle henne om sønnens død. Til slutt gikk de tilbake til 67-åringens bolig med likhunder. Der fant de kvinnen liggende død i en sofa, dekket til med pledd, soveposer og plastikk.

Hjemmelaget balsamering

– Det ser ut til at hun har vært død i lang tid og at hennes sønn har tømt en hjemmelaget væske over pleddene, skriver politiet i rapporten. Væsken skal ha forsinket forråtnelsen, slik at liket var svært godt bevart.

Les også: Tvillingbrødre bodde med død mor i tre måneder

Kvinnen ble sist sett i 2005. Hun var da 95 år gammel.

Siden da har myndighetene satt penger inn på kontoen hennes hver måned. Politiet tror sønnen har disponert kontoen etter morens død.