Demokratenes toppkandidat i Ålesund, Kaspar Birkeland. (Foto: TV 2)
Demokratenes toppkandidat i Ålesund, Kaspar Birkeland. (Foto: TV 2)

– Demokratene-toppens Facebook-gruppe med bilde av «muslim på et grillspyd»

Stempler også Arbeiderpartiet som verre enn Quisling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Nyhetene har tidligere omtalt møtet tidligere i år hvor partiet Demokratenes toppkandidat i Kristiansund, Håvar Krane, truet et regjeringsmedlem på livet. Til stede på samme møte var toppkandidat i Ålesund, Kaspar Birkeland.

Han tok sterk avstand fra Kranes uttalelser. Selv har han imidlertid vært svært aktiv på Facebook med svært ytterliggående uttalelser om Arbeiderpartiet og muslimer, skriver Sunnmørsposten torsdag.

– Det er jeg ikke [medlem i] lenger, og ønsker ikke å kommentere sånne ting, sier Birkeland til Sunnmørsposten.

Les også: Håvar Krane løslatt etter politiavhør

«Kultur-Lands SVIK»

«ARBEIDERPARTIET ønsker innføring av Islam i Norge. Dette sier vi klart nei til. ARBEIDERPARTIET står for Kultur-Lands SVIK. verre en Qvisling i 40 åra», skriver han blant annet.

Av bildene brukerne har publisert, viser ett av dem ifølge avisen en muslim spiddet på grillspyd, over et koranbål.

Som administrator kunne han slettet dette bildet, skriver Sunnmørsposten.

– Den er det ikke jeg som har lagt ut. Jeg står ikke ansvarlig for alt som legges ut, og har ikke sett det bildet som du snakker om. Du vil vel gjerne koble meg med Behring Breivik, men der tar du skammelig feil. Jeg har aldri oppfordra til vold på noen som helst måte, og har god samvittighet.

Til tv2.no sier gjentar Birkeland at han ikke lenger har noe med denne gruppen å gjøre, og at han ikke vil gi noen kommentar utover dette.

– Men generelt vil jeg også si at at det blir veil å koble personer til medlemskap i organisasjoner ut fra hva de gjør på Facebook. Medlemskap krever i mine øyne at kontingent er betalt, sier en en bestemt Birkeland.

Politiet har tidligere understreket at Birkeland ikke etterforskes eller er mistenkt for noe som helst kriminelt, slik tilfellet er for Krane.

Rensket opp

Samtidig melder partiet Demokratene, som har rensket opp i rekkene etter TV 2s avsløringer, om stor tilstrømning av nye medlemmer. Ifølge partiets hjemmesider, har en de siste to ukene fått 80 nye medlemmer.

– Sannsynligvis har mange blitt nysgjerrige på partiet etter de uheldige medieoppslagene, og sjekket nettsiden for selv å gjøre seg opp et inntrykk av partiet, uttaler generalsekretær Kjell Arne Sellæg.