FLERE SIKTELSER: Politiet i boligområdet der skyteepisoden fant sted i Sandnes. (Foto: Mirjam Pletanek Klingenberg/)
FLERE SIKTELSER: Politiet i boligområdet der skyteepisoden fant sted i Sandnes. (Foto: Mirjam Pletanek Klingenberg/)

Voldtekt kan være motivet bak Sandnes-drapet

En 36 år gammel mann har erkjent at det var han som holdt i våpenet da en 27-åring ble drept i Sandnes i juli. Nå hevder kjæresten hans at hun ble voldtatt av den avdøde 27-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24. juli ble en 27 år gammel mann ble skutt og drept i Sandnes.

En 36 år gammel mann har erkjent at det var han som holdt i våpenet. Sammen med en 21 år gammel mann er han siktet for forsettlig drap. 36-åringen hevder at våpenet gikk av ved et uhell.

Les også: Ytterligere to siktet i drapssak i Sandnes

Hevndrap

Ifølge Rogalands Avis er 36-åringen kjæreste med en 19 år gammel kvinne som ble framstilt for varetektsfengsling onsdag. Etter det avisa kjenner til, hevder 19-åringen at hun ble voldtatt av 27-åringen.

Politiets teori skal dermed være at 21-åringen og 36-åringen var i 27-åringens bolig for å hevne dette.

19-åringen og en 39 år gammel mann er siktet for forsøk på legemsbeskadigelse. De ble begge fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

– Kvinnen er fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Vi ba om det samme for mannen, men resultatet av fengslingsmøtet blir trolig ikke klart før torsdag, opplyser politiadvokat Karsten Monsen til NTB.

Les også: Drapssiktet (21) i Sandnes i isolasjon i to uker

Likvidering

Et vitne skal ha forklart at drapet bar preg av å være en ren likvidering. Gjerningspersonene tok seg inn i stuen, skjøt den 27 år gamle mannen i hodet med ett skudd og tok med seg et pengeskrin, ifølge forklaringen. Drapet skjedde om kvelden 24. juli.

Kvinnen skal også ha avgitt falsk forklaring til politiet. De to var ikke på åstedet da drapet skjedde, ifølge politiadvokaten.

Bandidos-tilknytning

21-åringen og 36-åringen var tilknyttet motorsykkelklubben Bandidos MC Stavanger helt fram til 27-åringen ble drept. Også 39-åringen som nylig ble siktet i saken er tilknyttet Bandidos.

Les også: Etterlyser mann med Bandidos-tilknytning etter drap

(©NTB)