Alex Rasmussen (t.h.) slår Gerald Ciolek og Kevin Ista i spurten i firedagersrittet Dunkerque. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Alex Rasmussen (t.h.) slår Gerald Ciolek og Kevin Ista i spurten i firedagersrittet Dunkerque. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Dansk sykkelstjerne til Garmin

Alex Rasmussen melder overgang fra HTC til Garmin-Cervélo neste sesong.

Til tross for å være 27 år gammel, er dansken Alex Rasmussen regnet som et stort sykkeltalent. Tidligere denne uken kunne tv2sport.dk bekrefte at Rasmussen forlater kontraktsløse HTC og slutter seg til Garmin-Cervélo den kommende sesongen.

Stor banerytter
Etter å en strålende karriere på bane, der Rasmussen tok fire VM-gull og et OL-sølv, debuterte han som landeveisproff i 2009 for Saxo Bank. I år har han syklet for HTC-Highroad, men etter at det ble kjent at amerikanerene ikke har kontrakt den kommende sesongen måtte Rasmussen se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Garmin-sjef Jonathan Vaughters har nå sikret seg Rasmussen, som ble dansk landeveismester i 2007, de to neste sesongene.

– Alex er et fantastisk talent og vi er henrykt av å få han til laget vår i 2012. Han har vist seg å være en allsidig rytter, og han er åpenbart begavet på bane, noe han har tatt med seg til landeveien, sier Vaughters i en pressemelding.

– Eksepsjonell på tempo
At Rasmussen er en begavet syklist er det ingen tvil om. Tidligere i år har han vunnet Philadelphia International Championship foran blant andre spurttalentet Peter Sagan (Liquigas), samt en meget sterk andreplass på den avsluttende tempoetappen i Giro d'Italia. Han har også vunnet to etapper i firedagersrittet Dunkerque.

Rasmussen er trolig forespeilet en rolle som opptrekker for Garmins spurtkanon Tyler Farrar, men Vaughter ser potensialet dansken innehar.

– Han er fantastisk i opptrekk og han er en eksepsjonell temporytter. Han er i ferd med å utvikle seg til en fantastisk klassikerrytter, sier Vaughters.

HTC på det åpne markedet
Selv om Thor Hushovd endelig ble klar for BMC tirsdag, er det ikke bare hos Garmin det skjer saker og ting på overgangsfronten. Mange vil nok se til HTC før neste års sesong etter at laget feilet i forsøket på å finne en ny hovedsponsor. Det betyr at flere av sykkelsirkusets største stjerne står uten kontrakt.

Les også: HTC-nedleggelsen: – Nå blir det «texas» på overgangsmarkedet

Nevnte Rasmussen har allerede sikret seg ny arbeidsgiver - det samme har brødrene Peter og Martin Velits, som er klare for Quickstep . Matthew Goss er på vei til den australske storsatsingen Greenedge, mens Mars Cavendish etter alle solemerker blir Team Sky-rytter neste sesong. Tempotalentet Tony Martin står også uten kontrakt, og det ryktes at Bjarne Riis og SaxoBank skal være meget interessert.