Thor Hushovd. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kaggestad: – Hushovd vil heve omdømmet til BMC kraftig

Johan Kaggestad er ikke bekymret over BMCs noe frynsete rykte.

– Det er folk i BMC som har et litt «shaky» forhold til lag de har vært på tidligere som ledere. Direktøren (John Lelangue, journ.anm.) var blant annet leder av Phonak da Floyd Landis kjørte, sier TV 2s sykkelekspert.

– Vi nordmenn trenger ikke å bekymre oss over at Hushovd går til et lag med en litt frynsete historie?

– Nei, vi trenger ikke å være bekymret, selv om de også har en Alessandro Ballan i laget som det har vært en del uheldige omstendigheter rundt. Laget selv har suspendert Ballan to ganger for hans tilknytning til en dopingskandale i Italia som fortsatt ikke er ferdig etterforsket, sier Kaggestad.

Les også:Hushovd vil ha med Gabriel Rasch til BMC

Det vil helt opplagt heve omdømmet til laget.

Tror Hushovd vil lokke sponsorer
Sykkelkommentatoren mener lagets omdømme blir styrket av Hushovds tilstedeværelse.

– Thor har, på en skala fra én til ti, en tier-klassifisering når det gjelder omdømme i sykkelsporten. Det vil helt opplagt heve omdømmet til laget, og bidra til at det blir lettere å trekke inn delsponsorer for å styrke økonomien.

Les også: Hushovd: – Vil ikke være hjelperytter i Garmin

– Sørger for penger til drift
En av BMCs deleiere er «ulykkesfuglen» Andy Rihs – eier av hørselsapparatprodusenten Phonak. Sykkellaget med samme navn ble oppløst i 2006 etter at flere av lagets ryttere ble tatt i doping, blant andre Tyler Hamilton og Floyd Landis.

Rihs trappet etterpå noe ned, men lot sykkelprodusenten BMC sponse Astana-laget i 2007. Det endte med et mageplask da Alexander Vinokourov ble doptatt under Tour de France samme år.

– Han er ekstremt sykkelinteressert. Rihs har vært uheldig med ledelsen av lag han har investert penger i tidligere, som blant annet Phonak. Men slik jeg opplever denne søkkrike sveitseren, så engasjerer han seg ikke i selve driften av laget. Han sørger bare for at det er nok penger til å skape verdens beste sykkellag. For BMC skaper ikke i seg selv nok inntekter til å drifte et sykkellag, sier Kaggestad.

BMC-SUKSESS: Cadel Evans feirer Tour de France-triumfen sammen med Andy Rihs på Champs-Élysées i Paris 24. juli i år. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
BMC-SUKSESS: Cadel Evans feirer Tour de France-triumfen sammen med Andy Rihs på Champs-Élysées i Paris 24. juli i år. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)