terror-øvelse-svikt-F - Informasjonssvikt avdekket under øvelse i 2006

Under en antiterrorøvelse i 2006 ble det avdekket flere feil i kommunikasjonen. Til tross for dette oppsto de samme feilene da det ble alvor i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En terrorøvelse i Oslo viste at viktig og nødvendig informasjon forsvant mellom etatene i krisearbeidet, og tilbake sto en svekket krisehåndtering , melder NRK .

En av politienhetene som er spesialtrent til å rykke ut ved terrorangrep i Oslo, skal ikke ha blitt varslet da bomben gikk av i Regjeringskvartalet, og Stortinget ble ikke sikret før over en time etter eksplosjonen.

Stabssjef i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, mener de nå har utviklet bedre rutiner, men innrømmer at informasjonsflyten ikke er bra nok.

- Så det å formidle situasjonsbildet til alle som trenger det, og kommunisere godt i sanntid er en kjempeutfordring, og det er et funn i alle øvelser over hele verden, og vil også være det i fremtiden, sier Fredriksen.

Tidligere etterretningsoffiser Bernard Duncan Lyng sier til NRK at Norge bør ha én nasjonal politisjef som kan håndtere slike situasjoner. I dag er det opp til hver enkelt politimester å be om hjelp fra Forsvaret eller andre politidistrikter. (©NTB)