Morten Gamst Pedersen. (Foto: TV 2/)
Morten Gamst Pedersen. (Foto: TV 2/)

– Jeg tenker på det som nettopp har skjedd i Norge

Englandsproffene skremt av urolighetene.

Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen følger nøye med på opptøyene som nå sprer seg i England. Urolighetene rammer også fotballen, og kveldens landskamp mellom England og Nederland på Wembley er avlyst.

– Tragisk

Gamst Pedersen er tydelig opprørt over de siste dagers hendelser.

– Når jeg leser om og ser de opptøyene som foregår i England, tenker jeg på det som nettopp har skjedd i Norge. Det er tragisk, sier han til Dagsavisen.

– Blir verre

Etter terrorhandlingene i Norge 22. juli, publiserte Gamst Pedersen et innlegg på egen blogg, hvor han ga uttrykk for at han var svært preget over det som hadde skjedd.

– Følelsene jeg har blir ikke bedre etter hvert som dagene går og vi får avstand til grusomhetene. Tvert imot blir det heller verre etter hvert som de forferdelige bildene vi har vært vitnet til synker inn, skriver han på sin blogg.

Les mer: – Følelsene blir verre for hver dag som går

Sjokkert

Nå håper han urolighetene i England roer seg fortest mulig, slik at helgens ligastart kan gå som planlagt.

– Men folk skal være trygge når de går på fotballkamp. Fotball er underholdning, og folk skal more seg. Det er ikke sånn som dette verden skal være, forteller han til avisen, og legger til at han tror det engelske fotballforbundet vil ta en troverdig beslutning.

Må flytte

Også den ferske Crystal Palace-spilleren Jonathan Parr er blitt skremt av opptøyene som har rystet England de siste dagene. Parr har bodd på et hotell i Croydon, men er usikker på hvor han skal bo når han returnerer til London etter Norges kamp mot Tsjekkia.

– Jeg skal høre med klubben hvor de anbefaler meg å bo når jeg kommer tilbake, sier venstrebacken til TV 2.

Les mer: Landslagsspiller skremmes vekk fra hotellet sitt i London

Opptøyene

Det var sent lørdag kveld at det brøt ut opptøyer i London. Det startet i bydelen Tottenham nord i byen, i forbindelse med en demonstrasjon etter at politiet torsdag skjøt og drepte Mark Duggan (29).