Sabæks Katrine Pedersen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Sabæks Katrine Pedersen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Stabæk tok igjen tabelleder Røa

Etter 2-1-seier ligger de to lagene nå med like mange poeng.

Stabæk slo Røa 2-1 på bortebane tirsdag. Stabæk lå tre poeng bak Røa før kampen, men klatret opp på 30 poeng sammen med Røa.

Seriefinale
Kveldens kamp ble omtalt som «seriefinale» fordi Røa og Stabæk har fulgt hverandre tett i Toppserien hittil, og dersom Røa hadde gått seirende ut i kveld hadde de hatt seks poeng ledelse, noe som kunne vært vanskelig å ta igjen for Stabæk.

Toppserien i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Jevn kamp
Kampen bar preg av to lag som ville ha tre poeng. Røa startet første omgang med eit høyt press, men la seg etter hvert bakpå igjen. Begge lag hadde noen muligheter, og Stabæk kom mer og mer inn i kampen utover i første omgang.

Røa startet andre omgang som første, med et høyt press. Dette ga resultater og Stine Andreassen scoret 1-0 til Røa etter 48 minutter.

To til Pedersen
Stabæk ga ikke opp og fortsatte å presse, like etter utlignet Katrine Pedersen for bortelaget. Samme spiller skjøt Stabæk i ledelsen 2-1 på vakkert vis et kvarter før slutt. Røa sendte flere spillere frem de siste ti minuttene uten å lykkes, og Stabæk kontrollerte inn seieren.

- Det var en god seier i dag, det var godt å spille på Røa banen og det var godt å vinne, sa tomålsscorer Katrine Pedersen til TV2 Sporten etter kampen.

Fortjent
For bare to uker siden så Toppserien annerledes ut, da Røa ledet klart. Etter Røa-tap for Kolbotn på lørdag og Stabæk-seier i kveld har tabelltoppen jevnet seg ut.

-Vi er veldig fornøye og i dag syns jeg vi vinner fortjent. Vi var best, sa Pedersen. Matchvinneren har scoret 5 mål i årets sesong inkludert de to nettkjenningene i kveld.

- Det var morsomt å score. Jeg sto umarkert og hadde god tid, i tillegg får jeg et godt treff på ballen. Det var veldig godt.

Spennende avlsutning
Røa og Stabæk møtes igjen i siste serierunde på Nadderud Stadion 29.oktober. Dersom lagene fortsetter å følge hverandre kan denne kampen avgjøre hvem som vinner Toppserien i år. Arna-Bjørnar puster begge lagene i nakken med 28 poeng.