us-pres-kandidat-F - Texas-guvernør vil trolig bli presidentkandidat

Texas-guvernør Rick Perry kommer snart til å gjøre det klart at han vil delta i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i 2012, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av Perrys medarbeidere bekrefter overfor avisa at guvernøren neste lørdag kommer til å besøke delstatene South Carolina og New Hampshire på samme dag. At han besøker republikanske velgergrupper nettopp i disse delstatene, som er blant de tidligste i nominasjonsvalget, blir ifølge medarbeiderne hans gjort for å fjerne all tvil om han ønsker å stille.

Deretter vil Perry reise til Iowa, som er første delstat der det holdes primærvalg. Perry har allerede i flere uker sanket stemmer i den viktige delstaten, og lanseringen av hans kandidatur er ventet.

Med Perrys kandidatur tetner konkurransen til i den republikanske nominasjonskampen. De siste ukene har flere politikere høyt oppe i Det republikanske partiet hatt møter med Perry. New York Times skriver at han er i ferd med å sette sammen et innsamlingsnettverk med mål om å matche Mitt Romney, som er den republikanske kandidaten som så langt har samlet inn aller mest økonomisk støtte. (©NTB)