Oslo Børs (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Oslo Børs (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Oslo Børs klatret i pluss etter panikkfall

Hovedindeksen på Oslo Børs var ned over 5 prosent på formiddagen, men klatret opp igjen og endte 1,06 prosent i pluss tirsdag. Asia falt kraftig, mens stemningen letter noe i Europa og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både oljeprisfall og kraftig nedgang i Asia medvirket til at Oslo Børs stupte til minus 5,6 prosent innen klokken 10.30. Men resten av dagen ble en lang klatreetappe mot den første plussdagen på åtte dager. Hovedindeksen endte på 348,05 poeng.

Fallet på mandag, den første handledagen i Oslo etter nedgraderingen av USAs kredittverdighet, er årets hittil største og reflekterte brede fall i internasjonale finansmarkeder. Men selv med pluss tirsdag er verdiene på Oslo Børs 13,5 prosent lavere enn for en uke siden.

LES OGSÅ: Positiv start på de amerikanske børsene

Oslo Børs fikk også litt hjelp av oljeprisen, som omsider snudde tirsdag ettermiddag. Ved 17.30-tiden ble ett fat nordsjøolje omsatt for 104,41 dollar fatet.

Stemningen var også positiv ellers i Europa. Mandag falt ingen av de store børsene så mye som Oslo, og tirsdag gikk de fleste mer i pluss enn her hjemme. Etter det største fallet på en dag siden 2008 mandag, så både europeiske og amerikanske aksjer tirsdag ut til å ta igjen noen av de tapte verdiene.

LES OGSÅ: Varsler renteøkning etter børsuroen

Et flertall av selskapene gikk i minus, men med unntak av DnB NOR (-1,30 prosent), Yara (-3,68 prosent) og Gjensidige (-2,21 prosent) klarte de største selskapene seg. Statoil gikk 1,4 prosent i pluss, Telenor pluss 1,88 prosent, Seadrill pluss 4,12 prosent og Norsk Hydro pluss 2,54 prosent.(©NTB)