Røaspillerne jubler over 1 0 målet til Elise Thorsnes under NM finalen for kvinner mellom Røa og Team Strømmen (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
Røaspillerne jubler over 1 0 målet til Elise Thorsnes under NM finalen for kvinner mellom Røa og Team Strømmen (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

Røa uten toppscorer Thorsnes i kveldens «seriefinale»

Røa må klare seg uten en suspendert Elise Thorsnes i toppoppgjøret mot Stabæk.

Se Røa - Stabæk direkte på TV 2 Sumo kl. 18.00

Tre poeng skiller lagene før kveldens kamp, som Stabæk selv betegner som «en aldri så liten seriefinale» på klubbens hjemmeside.

Røa må klare seg uten lagets desiderte toppscorer i Elise Thorsnes. 22-åringen, som står med 15 mål på 10 kamper, må sone etter det røde kortet mot Klepp 3. august.

Stabæk øyner tre poeng
Stabæk-trener Roger Finjord kan mønstre en tilnærmet skadefri tropp, sett bort ifra langtidsskadene. Han tror ikke slaget er tapt, selv om det skulle ende med tap i dag.

– De har vært i førersetet en stund, så det er klart at om det skulle bli tap så får de et solid forsprang. I så fall er vi avhengige av hjelp fra de andre lagene, men det svinger i fotballen, så ingenting er uansett avgjort, sier Finjord.

– Vi føler vi er i god form og har et godt lag. Vi har veldig lyst til å ta tre poeng i dag, legger han til.

Frykter ikke smell
Trenerkollega Geir Nordby i Røa vil heller ikke gå med på at seier og seks poengs forsprang er ensbetydende med seriegull.

– Mye kan skje. Det er klart at før kampen så har vel Stabæk mer å tape enn vi har, så jeg ser ikke på det som en katastrofe om vi skulle gå på en smell, men det tror jeg ikke vi gjør, sier Nordby.

Les også:16-åring senket serielederen med hat trick på sju minutter

Nordby håper det dukker opp mye folk i finværet for å støtte opp om laget hans, som i tillegg til fraværet av Thorsnes også sliter med en del skader.

– Det blir en type kamp som kan føles litt som en finale. Det er de to øverste lagene på tabellen – de to lagene som mange har tippet til gull – og da blir det en slik type match.

Se Røa - Stabæk direkte på TV 2 Sumo kl. 18.00