UROEN FORTSETTER:  Gatebråket som startet i London, eskalerer og sprer seg til andre byer. Her brenner søppelbøtter i Hackney øst i London. (Foto: Lefteris Pitarakis/Ap)
UROEN FORTSETTER: Gatebråket som startet i London, eskalerer og sprer seg til andre byer. Her brenner søppelbøtter i Hackney øst i London. (Foto: Lefteris Pitarakis/Ap)

Tre arrestert mistenkt for drapsforsøk under gatebråket i London

Gatebråket sprer seg i London og smitter til andre byer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britisk politi forteller at tre personer involvert i uroen i London er arrestert, mistenkt for forsøk på drap, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tidlig tirsdag fortalte London-politiet at tre personer var pågrepet og arrestert nord i London, etter at en politimann ble kjørt ned av en bil. Politimannen ble alvorlig skadd, mens en annen betjent fikk mindre skader.

Klikk i kartet øverst i artikkelen for å få informasjon om gatebråket i London.

De to politibetjentene hadde stoppet flere biler som de mente hadde vært involvert i plyndringen av en butikk i nærheten. Etter påkjørselen stakk bråkmakerne av, men ble funnet og stoppet siden.

Ifølge Londons borgermester Boris Johnson er mer enn 450 mennesker arrestert etter gatebråket, melder Sky News.

Les også: Cameron avbryter ferie for å håndtere urolighetene i London

Gatepøbler ute i fem byer

Uroen i London sprer seg til stadig flere bydeler, samtidig som uroen sprer seg til stadig flere byer. Gater ser ut som krigssoner.

Ifølge BBC har nå også Birmingham, Liverpool, Manchester og Bristol opplevd bråk.

Liverpool var den tredje byen som rammes av uro, etter London og Birmingham. Ifølge politiet er det foreløpig bare et fåtall biler

GATEKAMPER: Opprørspoliti settes inn mot pøbler i Hackney etter at butikker og biler ble påtent mandag. (Foto: Lefteris Pitarakis/Ap)
GATEKAMPER: Opprørspoliti settes inn mot pøbler i Hackney etter at butikker og biler ble påtent mandag. (Foto: Lefteris Pitarakis/Ap)
som er påtent i den nordengelske byen.

Bråk i flere bydeler i London

Natt til tirsdag var det uroligheter i Camden i den nordlige delen av London og i Ealing i vest. TV-bilder viste ungdommer som løp gjennom gatene og knuste butikkvinduer.

Enda flere bygninger ble stukket i brann, butikker plyndret og politiet angrepet med blant annet bensinbomber, ifølge avisen The Guardian.

Store politistyrker er satt inn og kjemper med å få kontroll med bråkmakerne. London-politiet ble natt til tirsdag styrket med 1700 ekstra politifolk, men politiet skal likevel ha gitt opp flere steder.

Ungdomsgjenger plyndret i bydelen Hackney i øst, i Clapham i sør. Et helt kvartal sto i flammer i Croydon, noe som førte til at lokale innbyggere ble evakuert.

– Vi kan ikke takle dette. Vi har passert bristepunktet, måtte en politimann på stedet innrømme overfor avisa The Guardian.

En 26 år gammel mann ble funnet med skuddskader i en bil i samme område, og tilstanden hans skal være alvorlig.

– Kom og bli med på moroa

Volden har sitt utspring i harme over den 29 år gamle firebarnsfaren Mark Duggans død i en skuddveksling med politiet sist torsdag, og brøt ut sent lørdag kveld i Tottenham.

Etterhvert har flere benyttet anledningen til å ta til gatene, av helt andre grunner. Ifølge nyhetsbyrået AP har bråkmakerne tilsynelatende ikke en samlende sak, selv om noen hevder det er på grunn av regjeringens spareplaner, som vil gå ut over velferdsgoder og tusenvis av offentlige arbeidsplasser.

Klikk i kartet øverst i artikkelen for å få informasjon om gatebråket i London.

Andre ser ut til å sluttet seg til bare for å få muligheten til å være med på voldshandlinger. «Kom og delta i moroa», skal en ungdom ha ropt da han sprang gjennom en av Londons hjerjede gater.

Kommer hjem

Mandag kveld kom meldingen om at statsminister David Cameron avbryter ferien sin og kommer hjem til London.

Tidligere mandag ble det kjent at både Londons borgermester Boris Johnson og innenriksminister Theresa May avbrøt feriene sine for å komme hjem til et London i flammer.

(©NTB/TV 2)