dure
dure

RBK, Fredrikstad og Start kjemper om Dure

Rosenborg har lagt inn bud på Løv-Hams Kevin Dure.

Kevin Dure kan ha spilt sin siste kamp for Løv-Ham.

Styreformann Frank Lefdal bekrefter overfor NRK Hordaland at Rosenborg er blant klubbene som er på banen. Tidligere har også Fredrikstad lagt inn bud på 18-åringen.

Dure var i slutten av juli på et ukelangt treningsopphold i Rosenborg. Da stilte han seg ikke negativ i forhold til et klubbskifte.

– Jeg har selvfølgelig et ønske om å komme meg videre. Nå har jeg spilt i Adeccoligaen i to år, sa Dure.

– En som stikker frem brystkassen
Rosenborg-trener Jan Jönsson ble etter sigende imponert over det han fikk se av Dure på trening. Fra før hadde svensken fått gode rapporter på Dure, og ville i et intervju med TV 2 25. juli ikke utelukke at Dure kan bli Rosenborg-spiller allerede i år.

– Han er ung og lovende, det er en frisk forsvarsspiller. Det er en posisjon hvor vi kan tenke oss å forsterke med noen yngre spillere, sa Jönsson.

Les også: Takket nei til Brann - aktuell for Rosenborg

Etter det TV 2 Sporten erfarer, skal også Start ha meldt sin interesse for forsvarstalentet.

Venter på svar fra Løv-Ham
Dures agent Per Ove Ludvigsen sier til TV 2 at han er innforstått med at det pågår en dialog mellom Løv-Ham og én eller flere klubber, men kan ikke si noe om hvilke klubber det gjelder.

– Vi avventer informasjon fra Løv-Ham før vi eventuelt går i forhandlinger med interesserte klubber, sier Ludvigsen.

– Hvor kan Dure selv tenke seg å dra?

– Noen klubber er av en viss interesse. Hvis klubbene kan bli enige, så kan vi ta en runde, diskutere litt og se hva de klarer å presentere.

– Hvilke kriterier legger dere til grunn?

– Det viktige nå er muligheten til å spille Tippeliga neste år. Vi kan ikke kreve en fast plass allerede nå, men må vurdere de sportslige alternativene som foreligger, sier Ludvigsen.