tog-i-rute-F - Det meste på skinner igjen i Oslo

Etter at Oslo S mandag morgen åpnet for normal togtrafikk har det aller meste gått som det skal. Bare ett tog var forsinket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Alle tog er i rute, med unntak av ett tog i retning Eidsvold, sier Dag Svinsås, fornøyd pressevakt i Jernbaneverket. Mens passasjerer har tatt buss for tog i hele sommer, har Jernbaneverket jobbet døgnet rundt for å ruste opp jernbanenettet rundt Oslo S. Ved å stenge Oslo S og sette inn buss for tog kunne Jernbaneverket på seks uker gjøre arbeid som ellers ville tatt 18 måneder.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lovet søndag at det vil bli en annen hverdag for alle pendlere og andre reisende i Oslo-regionen. Om dette stemmer, gjenstår å se, men Svinsås sier han er fornøyd med de første timene av den nye dagen.

Det første toget rullet ut fra Drammen stasjon klokken 04.06. Og pressevakten kan ikke se noen problemer i nærmeste framtid.

Arbeidet med det såkalte Osloprosjektet, har en totalkostnad på 1,6 milliarder kroner og er ikke ferdig før neste sommer. Arbeidene skal gjøres slik at passasjerene i minst mulig grad blir berørt. (©NTB)