afrikashorn-penger-F - Kirkens Nødhjelp: - UD må gi mer penger til Afrikas Horn

Givergleden blant det norske folk gjenspeiles ikke i summen regjeringen har gitt til de sultrammede på Afrikas Horn, mener Kirkens Nødhjelp.

Landene på Afrikas Horn er rammet av den verste tørkeperioden på 60 år. Ifølge tall fra FN er over 13 millioner mennesker i fare for å bli rammet av sult, og i Somalia alene er 3,7 millioner mennesker i akutt behov for nødhjelp.

Giverviljen blant det norske folk nærmer seg nå samme nivå som etter at Haiti ble rammet av jordskjelv 12. januar i fjor, opplyser Kirkens Nødhjelp. Siden 14. juli har de samlet inn 7,4 millioner kroner til å hjelpe de sultrammede, og de siste dagene har de fått inn over en halv million kroner daglig.

Etter jordskjelvet i Haiti donerte den norske stat 800 millioner kroner i bistand til Haiti over en periode på fire år. Til sammenligning har staten hittil gitt 263 millioner kroner til katastrofearbeidet på Afrikas Horn, der tall fra FN viser at over 13 millioner mennesker står i fare for å bli rammet av sult.

- Når det norske folk kan åpne lommebøkene sine og legger seg på nivå med Haiti, bør regjeringen kunne gjøre det samme. Jeg ser ingen grunn til at norsk UD ikke skal bevilge beløp i Haiti-nivået, for behovene er tydelige, sier Torbjørn Buer, assisterende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Ifølge informasjonssjef Trond Viken i Utenriksdepartementet, er summen den norske stat har gitt til katastrofearbeidet, større enn den summen de vil bruke i Haiti inneværende år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2