gamboa
gamboa
Gilles Ondo
Gilles Ondo
Celso Borges (Foto: Nesvold, Jon Olav/Scanpix)
Celso Borges (Foto: Nesvold, Jon Olav/Scanpix)
Andreas Landgren
Andreas Landgren

Her blir FCKs nysignering lurt trill rundt av Andersson

Johan Andersson dro av Cristian Gamboa på lekkert vis, og klinte inn matchvinnermålet for Stabæk.

Fredrikstad - Stabæk 1-2

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter

Det kunne nærmest ha blitt tosifret antall mål på Fredrikstad stadion, men det ble med tre. FFK - Stabæk var kampen der «alle sjansers mor» gjestet begge banehalvdeler uvanlig mange ganger.

Det begynte imidlertid effektivt for Fredrikstad. Allerede etter 12 minutter steg Celso Borges i været, knuste samtlige Stabæk-spillere og stanget ballen i mål.

538361

For Stabæk var det stang ut hele første omgang. Blant de største var Gilles Ondos eventyrlige mulighet etter 34 minutter. Ondo stod helt alene på 11 meter, og kunne bare bredside den til side for Lasse Staw, men FFK-keeperen var raskt nede og avverget mesterlig.

538374

Stabæk fortsatte å skape sjanser på Fredrikstad stadion, og etter 61 minutter løsnet det. Først bredsidet Mikkel «Mix» inn utligningen, før Johan Andersson sendte gjestene i ledelsen seks minutter senere.

Fredrikstad presset på for utligning, og skapte en rekke gode muligheter. Noen ganger stod treverket i veien, andre ganger var det rett og slett ferdighetene det skottet på.

– Vi har for få matchvinnertyper, konkluderte Tom Freddy Aune med etter kampen.

Og uten matchvinnere i hvitt og rødt ble det ikke flere scoringer i plankebyen.

Uten folkets spiller
«Folkets spiller» Andreas Landgren, som ble hentet fra Udinese, skulle debutere mot Stabæk. Det skjedde imidlertid ikke – på grunn av det italienske fotballforbundet.

– Det er helt håpløst! Det italienske fotballforbundet gir f..., de har hatt en uke på seg og sa senest i går kveld at de skulle ordne det, men så gjør de det likevel ikke. Jeg er så rasende at jeg ikke vet hva jeg skal si, tordnet sportssjef Joacim Jonsson til Fredrikstad Blad.